Csillag Endre : Istenek randevúja

Luna/Szelené istennő igyekezett rendbe szedni magát erre a találkára,

 

Luna/Szelené istennő igyekezett rendbe szedni magát erre a találkára is, ám Héliosz, a bátyja korholta csapodárságáért. Éosz, a húga viszont biztatta, csípje ki csak magát alaposan, hiszen július 27-én este nem kisebb istennel lesz légyottja, mint Arésszel/Marsssal.

Luna elhatározta, a lehető legmesszebb megy a kíváncsi Föld-bolygótól, ne lássák a halandók, mi játszódik le kettejük között.

Héliosz csak mosolygott, és lovait hazafelé még megtáncoltatta tűzszekere előtt.

— Na, jó. Nem bánom. Rátok bocsátom a Föld árnyékát hosszasan, legyen időtök az együttlétre.

Luna a gardróbjában kutatott, ezüstszín, hivalkodó ruhája helyett — amelyben szinte meztelennek érzi magát —, milyen öltözéket kapjon magára. Úgy döntött, vöröses-barna fátylat ölt, hiszen ez illik legjobban Mars harci öltözékéhez. Az ott lábatlankodó Éosz rábólintott nővére választására, és keresgélte a kulcsát, hogy a közelgő Hélioszra rázárja az égbolt kapuját, a nővért pedig nógatta:  

— Csak bátran, Szelené, menj ki bátyánk helyett az égre, és várd harcias kedvesedet!

A felhőbe, párába burkolózó Föld halandó, de értelmes lényei azt látták, hogy a Hold órák hosszáig készülődik öltözéke lecserélésére.

*

Meglestem, mi történt kettejük között. Azonban az északi szélesség 47 545815 és a keleti hosszúság 21 647718 fokán mindössze ennyit lehetett látni amatőr eszközeim segítségével — ráadásul Földanyó szemérmesen felhőket tereltetett Aiolosz-szal, a szelek istenévél egyes, túlzottan kíváncsi kukkolók szeme elé —, hogy Luna ezüstből rőtbe öltözik, és tartózkodik vagy két óra hosszat, majd visszaveszi ezüstösen csillogó felsőneműjét.

Mars isten ugyancsak igyekezett a találkára, de a csak titánok sarjaként számontartott, és az Olümposz-i istenek által olyannyira lenézett Héliosz rádörrent, maradjon csak a pályáján, elégedjen meg a mostani Föld-közelséggel.

Lunának talán nem is a ruházata színeződött el, hanem belepirult a randevú részleges sikertelenségébe.

 

Link:

 

 

 

Legutóbbi módosítás: 2019.11.30. @ 12:51 :: Adminguru
Szerző Csillag Endre 195 Írás
Amatőr módon írogató nyugdíjas vagyok. Követek el verset is, de igazán a kisprózában érzem jól magam.