Braun Krisztina : Nincs lehetetlen

 

 

Felhúzom magam a konyhapultra, és onnan nézem az ablakon keresztül beáramló napsütést. A napsugár végigfut a szennyes edényeken, a sötétkék konyhaszekrényen, majd lesiklik a krémszínű padlólapra. Kettévágva a konyhát, akárha megrepedt volna a föld, s alatta folyna a tüzes lávafolyam, s ahogy a Nap egyre feljebb kúszik az égen, a földön is egyre szélesebb repedés tátong. „Bele fogok zuhanni és elégek” — gondolom. De nem baj, mert újjászületek, akár a főnixmadár a hamvaiból és majd futok, repülök, lefutom a maratont, hegyet mászok és kitűzöm a zászlót a hegycsúcsra. Majd a többiek csak bámulnak a tévére, mikor integetve megjelenek benne, amit a hegycsúcson készített egy arra járó helikopter, mert mással nem is lehetett megközelíteni ezt a helyet. Egyedül csak én tudtam felmászni és még oxigénpalackra sem volt szükségem. És majd akkor tele lesz az utca és a kert riporterekkel és ujságírókkal, meg rengeteg emberrel, akik mind azért jönnek, hogy gratuláljanak a teljesítményemért, de én nem nyitok ajtót, mert szerény vagyok, és már a következő hegymászásom tervezem.

… A konyhaajtó kinyílik és megtöri a napsugár útját, eltakarja az ablakot, amelyen eddig lávaként ömlött be a fény.

— Jesszusom, mit csinálsz te ott? — ugrik be sápadtan anya, és két lépéssel a pultnál terem, majd óvatosan visszaemel a tolókocsimba.

Legutóbbi módosítás: 2017.11.12. @ 13:10 :: Braun Krisztina
Szerző Braun Krisztina 25 Írás

Gyerekkorom óta hol verseket, hol novellákat vagy regényeket írok. A toll illetve már a virtuális toll és papír az én kötőtűm a rágógumim. 55 éves vagyok, három szép nagylány anyukája. Tizenkét éve nem Magyarországon, hanem egy angol, tengerparti kisvárosban élek a családommal. Idős emberekkel foglalkozom, olyanokkal, akiknek már közel az eltávozás ideje. Tőlük tanultam meg angolul. A velük való beszélgetések feltöltenek, bölcsességük vagy gyermeki hozzáállásuk a világhoz inspirál, s amikor időm engedi, írok. 2O17-ben, a Magyar Irodalmi Ház pályázatának köszönhetően megjelent "A mandarin" c. írásom az Ezerszín c. irodalmi novella válogatásban. 2O18-ban a LiteraTúra c. irodalmi magazin által kiadott "Szavakból kazlat" c. irodalmi válogatásban is szerepelt a "Harmadik emelet négy" c. novellám, valamint 2O18-ban a Trívium Egyesület által kiadott 1OO mini történet c. novellás kötetben az "Áthajolt a korláton és..." c. novellám. A MIR (Magyar Irodalmi Rovat) online oldalán rendszeresen jelennek meg írásaim. A Facebook-on kezelt, valamint a Blogger oldalán "Amikor én még..." c. oldalaimon folyamatosan osztom meg novelláim, verseim. Saját könyvem csak magánkiadásban jelent meg  Tania címmel. Ugyancsak saját magam terjesztem a Sorscsapda című és az Olenka című könyveim. Havi rendszerességgel osztom meg írásaim az Ausztráliában terjesztett "Kultúra" c. magazinban. A Magyar Irodalmi Rovat online magazinba havonta publikálom az első közléses novelláim.