Boér Péter Pál : Húzzuk jobban!

 

— Megragadta, kolléga?

— Az összes fogammal próbálom.

— Akkor cibálja, húzza le!

— Azt csinálom, de nem jön, meg sem mozdul, sőt lassan én kapok szájzárat. Olyan, mintha a semmit szorítanám… Mondja, nem kerekedett túl a pofám?

— Dehogy! Olyan, mint egy szakadék fölötti lengőhíd.

— Szépeket tud, de fogalmam sincs, mi az…

— A gazdám mondta egyszer, igen rossz kedvében. Húzza már le, és kóstoljuk meg!

— Annyira éhes?

— Dehogy, teletömtek, mint mindig fél nyolckor. Este kérem, este! Hizlalnak, de látni szeretném, valóban sajtból van-e az a nyavalyás Hold.

— Akkor legyen szíves segíteni!

 

 

Legutóbbi módosítás: 2017.06.25. @ 11:47 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/