Boér Péter Pál : Működik a generáló

– Eléggé késő van már, a gondolatgenerálókat működésbe léptethetnék! Nagyon síkos így, a gondolattalanság semmi biciklijén pedálozni!

– Anya, már működnek, hallom a hangodat, a halláshoz pedig gondolat kell.

A gondolat generálás, ha szétszórtan is, de az alsó fokozatokban megkezdődött!

– Fiacskám, a halláshoz fül kell!

– Ma-ma! Nem, ma-ma, a hal-lás-hoz, el-mé-le-ti-leg agy kell, a-mi i-rá-nyít-ja a fü-let, de ha nem gon-dol-kod-nánk, ak-kor nem vol-na szük-ség gon-do-lat-pót-ló-ra.

– Nem értelek, kifinomultan agysegéd-gondolatgenerálóval ellátott, családi valakim…

– Mama, nálam már jól működik. A fiad vagyok!

– Tudom, ne beszélj zöldségeket, nálam is túl van már a melegedés fokozatánál, így a kioktatást vedd mind a két félválladra és megkérlek, ne legyél ilyen faragott fejű

illúzióromboló. Ebben a fázisban, ha nem juttatják eszünkbe, már nem emlékszünk, hogy olyan agyatlan – segédgondolkodású primőrök – vagyunk csak, mint a kormányzó úr, a keveset beszélő, sok mindenkit kinyíró filmjében. Nyomás, indítsd be a húgaid gondolatgenerálóit, aztán az összes háziállatét! Én oldalba vágás előtt, a biztonság kedvéért, apádét beindítom, igaz hogy az eléggé sokkoló. Egyszer megcsinálta velem és képzeld, alvás közben gondolkodtam!

– Anya, már rendesen mennek a generálóink, ne ejtsük magunkat fogalomzavarba! Nem gondolkodtál, hanem működött a generálód!

– Ja! Kisebb gond van, a fateredé lemerült és úgy látom, valamilyen érintkezési hibák is felléptek. Szólj be légy szíves a karbantartóknak – ha már beindították a saját generálóikat -, jöjjenek és apád észpótlóját csinosítsák a régire! Amúgy régen, amikor ez az újítás még nem egyenmosolygott az emberiségre, közkincsként és csak a privilegizáltaknak volt elérhető, fogtuk apáddal egymás kezét és néztük egymást. Egy okos daliának láttam, ő engem egy szexbombának talált. Most, mikor nekünk már közkincs, a privilegizáltak pedig inkább megelégszenek, gondolatgeneráló használás helyett, a rendes agysejtek -nem emlékszem micsoda – használatával, apádat egy totyakos selejtnek látom és képzeld, ő engem egy tramplinak, pedig nem is vagyok az!

– Anya, megenné a fene, ha ez nem lenne állítható! Szerencse, hogy az ilyen elszállt pillanatokban, amelyekhez hasonlóak nekem is vannak, talán még a húgaimnak, esetleg az aranyhörcsögöknek is, azonnal a negatív, vagy pozitív helytelen kilengésből – a szűk sejtagy használó réteg oktatása szerint -, optimálisra állíthatjuk. Azon belül, ha valami nem tetszik, annyi fokozat van, ahányat akarsz! Ha valamitől túlságosan elszálltál, ugyanúgy visszavesz. Sőt, ha az ember esetleg meggabalyítaná a programot, az automatikusan jelez a központi sejtagyasoknál, akik egyből – a nekik megfelelő kérgű, Rambotikustól Gézásig, nőknél J.I. Janestől Paulásig -, önként és ingyenesen visszaállítják. A generátor, szerencsére nem engedi, csak korlátozott emlékfoszlányokban visszasejleni a múltat, de mi egy boldogabb világban élünk – mint felfújt, fehér kisnyulak, tüskésre barázdált kisvasutak felfűzött csodája mellett -, arról meg vagyok győződve.

– Szépen beszéltél fiam és igazat. Indítsd napodat rendesen, generáltan!

 

 

 

 

 

 

 

Legutóbbi módosítás: 2011.05.21. @ 16:00 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/