H.Pulai Éva : Vendégségben a Gondola születésnapján

 

„Barátok nélkül az élet sótalan sivár…” (TNG)

Egyszer volt, hol nem volt: A kezdet…

Kedves Olvasó!

A Gondola Kulturális Magazin 2016.12.04-én indult „hódító útjára” – igaz, akkor még Art’húr Gondola Összművészeti Magazinként, az Art’húr Irodalmi Kávéház fiókcsapataként. Ottani vasárnapi szerkesztőből váltam egyik napról a másikra „toborzó” főszerkesztővé. Az Art’húr szellemiséget megőrizve és alapelveit követve – politika és erőszakmentesség – nyitottuk társaimmal ezt az oldalt.

Célkitűzésünk: Rávezetni az olvasókat a világ és a művészetek, valamint újabban a hétköznapok egyszerű csodáira, ugyanakkor egyfajta alkotóműhelyt is teremteni a feltörekvő alkotóknak – baráti tanácsokkal, értékeléssel, korrekt kritikával -, na és teret adni, megjelentetni nálunk az arra érdemeseket.

A Gondola számunkra jelkép. Ringatózunk és együtt evezünk mindazokkal, akik beszállnak mellénk – közben szóval tartva, andalítva őket a kiszállásig. Tartalmas „gondolázást” mindannyiunknak!

Tisztelettel:

Thamássy Nagy Géza
főszerkesztő

 

 

És máris eltelt három év…
Ha most látogatna el először az olvasó a Gondola Kulturális Magazin oldalára, merem azt mondani, egy napot úgy eltölthet „nézelődéssel”, hogy a nap végén annyit tehet: megfogadja, alkalom adtán újra fellapozza az oldalt, és olvassa azt, amire nem volt épp ideje.
Véli! Mert közben újabb érdekes, szép posztok jelentek meg…

Én már tudom, időnként jó időtöltés olvasgatni a Gondola oldalain!

 

A Gondola három éves születésnapjának alkalmából bensőséges ünneplést rendeztek Debrecenben, amelyen meghívott vendég volt Serfőző Attila, a 7torony főszerkesztője is.

 

Vojtek Márta szerkesztő így ír a találkozóról azoknak, akik nem lehettek ott:
(részlet)

A szélrózsa minden irányából érkeztünk. Hogy mindenki a megfelelő időben és helyen legyen, arról a GONDOLA TAXI gondoskodott TNG barátja, Ander József személyében, aki készségesen hozta – vitte a résztvevőket.
Egy idő után egyre többen lettünk, de mindenkinek jutott hely. Régi ismerősök kitörő örömmel, fogadták egymást, míg mások izgatott kíváncsisággal.
Hogy az ismerkedés még könnyebb legyen, névvel ellátott kitűzőt kaptunk, – Asbóth Vandának köszönhetően – ha az esetleges bemutatkozásnál nem értenénk, elfelejtenénk a neveket, könnyebben azonosítsuk egymást.

Thamássy Nagy Géza köszöntője után a szerzők röviden bemutatkoztak, majd Kovács Péter Skorpió előadásában hangzott el egy – egy alkotásuk. Péternek külön hálánkat fejezzük ki azért az odaadó, nagy munkáért, amellyel előre elkészítette a felvételeket, és a találkozón biztosította a technikai hátteret, és hogy minden a megfelelő időben hangozzék el. Szép verset, jó prózát olvasni mindig nagy élmény, de Skorpió hangján hallani maga a csoda.
Sajnos nem mindenki tudott a szerzők közül ott lenni, de többen küldtek nekünk üzenetet, és lélekben mindenki velünk volt.

Az eseményen sor került GONDOLA – DÍJAK átadására is.
Ebben az évben azon „alapító szerkesztők” kapták, akik a mai napig hétről-hétre, változatlan lelkesedéssel és színvonalon viszik rovataikat. Kapui Ágota is minden bizonnyal velünk lenne, ha tragikus módon el nem távozik közülünk, amit azóta sem tudunk feldolgozni. Ezt jeleztük posztumusz díjával. Tehát, akik immár Gondola-díjasok:

Asbóth Vanda
Bányai D. Ilona
Fövényi Sándor
Kapui Ágota (posztumusz)
Kovács Emil Lajos

*

Az ízletes és bőséges ebéd után még kötetlenebbé vált a beszélgetés, nem csak irodalomról, művészetről, hanem az élet dolgairól is, néha komolyabban, máskor sok nevetéssel.
Újabb ismeretségek köttettek, míg a régiek folytatódtak.
A délután gyorsan eltelt, hamarosan elérkezett a búcsúzás ideje. Lassan útra kelt mindenki, szeretettel, örömmel és emlékekkel feltöltődve, a viszontlátás reményében.

Haladunk tovább a megkezdett úton, együtt, a magunk – és reméljük – Olvasóink örömére!”

(Teljes cikk elolvasható: GONDOLA – SZÜLINAP / 2020.01.18. DEBRECEN
https://www.facebook.com/gondolamagazin/posts/984190328634055)

 

 

Még számlálhatatlanul sok sikeres évet kívánunk tisztelettel és barátsággal a Gondola szerkesztőinek, hogy az igényesebb olvasók találhassanak oldalaikon is kedvüknek, lelküknek valót!

 

 

Legutóbbi módosítás: 2020.02.14. @ 12:36 :: H.Pulai Éva
Szerző H.Pulai Éva 1146 Írás
A H. a nevem előtt, csak egy megkülönböztető jel, hogy ne keveredjenek össze a hírösszeállítások a firkáimmal. *Pulai Éva