Pogány Gábor : Hogyan nem kap az idén Bin Láden disznótorost?

Nincs bevezető.

 

Kimi disznót vág. Mondjuk ez úgy hetekkel később lesz, de Kimi jó előre körbejár mindenkit, kölcsönkérni a szükséges eszközöket, mert egyrészről kezdődik a szezon, tehát nem biztos, hogy később még szabad lesz Csapesz üstháza, vagy Mester hurkatöltője, másrészről pedig minden egyes helyen meg lehet inni egy-két sört, esetleg némi kis unikumot is. Kimi emiatt biciklivel járja körbe a falut, mert ugyan autóval menne, de fél a rendőröktől, akik időnként megjelennek és szép lassan, ráérősen járják az utcákat kék-fehér autójukkal és állítólag néha megállítják az autósokat és persze szondáztatnak is, és Kiminek kell a jogsija, mert autóval járja az országot villanyszerelés céljából. Persze Kimit nem Kiminek hívják, eredetileg Zoli, sőt román Zoli, mert valahonnan Marosvásárhely környékéről települt át, és mert nagyon szereti a forma egyes versenyeket és különösen a ferrrariért rajong, meg a Kimi Raikkönnen nevezetű versenyzőért, szóval innen a neve. És bár erősen nemzeti érzelmű, és például fáj neki, ha a Reál Madridot bántják, mert ez esetben nemzeti érzéseit sérti, aki leszólja a spanyol nagycsapatot, és ehhez akkor is ragaszkodott, amikor elmondták neki, hogy a Barszában is játszott kiváló magyar játékos, akit máig is a legjobbak közt tartanak számon, szóval magyarságát nem győzi erősíteni, mégis román Zoliként ismerik a legtöbben. Jár egyébként lagzikba klimpírozni, ami azért is jó neki, mert olyankor nagyon sok sört meg tud inni. Ebben mondjuk hétköznapokon is jeleskedik, egy sima délelőtt, ha nincs munka, tizenöt sörnél nem adja alább, és akkor még ott van a délután, meg az este. Képes több sört meginni, mint mindenki Erzsije, aki még a gugli utcaképen is többször látható sörösüveggel a kezében, és akkor lesz mindig beteg, ha épp nem sört ivott, bár róla azután elmondható, hogy kizárt, hogy vízi betegségbe essen, mint Szabó bakter.

Szóval Kimi körbejár, most épp Csapesznál issza negyedik sörét és hol van még a dél, mikor Csapesz bezár és sikeresen elkérte már a nagy üstházat az üsttel és a gázégővel egyetemben és ott sorakozik a lépcsőn még traktoros Imi, mert végeztek a földeken, most parasztünnepe van a traktorosoknak és már nyitáskor letudta ugyan a kis keserűt meg az első sört, de az asszony már elment dolgozni, és ő is túl van a favágáson, amit a paraszt szamuráj kardnak hívott motoros fűrésszel végzett és a reggelin, így azután aktuálisan ismét szomjas, és itt van még Bingó Gyula, aki valaha méhész volt, de nagyon régen és hősszerelmes, mert azért jött ebbe a faluba; és persze itt álldogál Nünü is, meg Attila, a hun, aki taxizott valaha a nagyfaluban és mindent tud, hogy mi hun van, és ott ücsörög egy sörös ládán Bin Láden. Ez egy másik Bin Láden, ez kamionos, bár egyesek szerint ezek is terroristák. Bin Láden Kimi egyik szomszédja, és Kimi korábban az összes szomszédjának vitt kóstolót a disznóvágások alkalmából, pedig Kiminek sok szomszédja van, mert a völgy aljába építkezett, majdnem a patak partjára, és így legalább hat szomszéd telekkel határos a telke. Megint disznót vágsz, he? üvölti Bin Láden, mert ő mindig üvöltve beszél, üvöltve szórja ezer éves vicceit, amiken maga hatalmasakat nevet, még a könnye is folyik egyik-másik viccén, amit az egész nap hallgatott rádióműsorokból hall, szóval mindig üvölt Bin Láden, most mért ne tenné, akkor bebaszol már reggel öreg, folytatja Bin és megint elbaszod a hurkát. Hát én még ilyen szar hurkát életemben nem ettem, tudja meg Bin Ládentől az utca és a hangerőt tekintve az egész hidegvölgy. Kimi csak pislog, vörös a kerek feje, morog is valamit. Bin Láden nem kap az idén disznótoros kóstolót.

 

 

Legutóbbi módosítás: 2019.09.10. @ 15:00 :: Pogány Gábor
Szerző Pogány Gábor 79 Írás
Üdvözlöm a Héttorony közösségét, és köszönetem a meghívásért! Magam firkász volnék eredetileg, de miután korábban írtam egyebet, mint újságot, így laptól távoztom után is folytatom a billentyűzet püfölését. Kérem, fogadjátok kritikával szösszeneteimet, bár megjegyzem: a bírálatokat kritikával tűröm.