Újratervezés

Nyugalmas életünk egy pillanat alatt ténylegesen megváltozott. Igazából a változás már jó ideje zajlott a felszín alatt. Csendben, észrevétlenül, s most olyan hirtelen vált láthatóvá, akár a hosszú tél után a világosság. Egyszer csak feltűnik, hogy már nincs olyan sötét. Ilyen volt ez is — ráébredés.

Ma este is sokáig babrálta a telefonját. Nem hagy nyugodni a gondolat. Mostanában megváltozott. Türelmetlen velem, hideg és láthatóan idegesítem.

Bizonyosságot akarok. A sejtéseimre, a megérzéseimre, az álmaimra. Egy ideje álmomban egy nővel van. A nőnek feltűnően jó a segge, viszont nincs arca. Legalábbis én nem láthatom. Visszatérő álom ez.

Nem hagy nyugodni a telefon gondolata. Az enyém volt ez a kis Nokia.5762-vel oldódik, én viszont egyre feszültebb leszek.

Remegő ujjakkal… Andreas név alatt üzenet. Ki ez az Andreas? Jól esik, hogy gondolsz, s figyelsz rám —írja és, hogy a főnöke is azt mondta tegnap, hogy milyen jó segge van. Felhívom szám nélkül.

— Hallo tessék — csicsergi egy női hang.

Ledermedek. A lábam remeg. Szeretője van!

Nézem, ahogy alszik, hallgatom a szuszogását. A remény helyét elfoglalta a bizonyosság. Ezt akartam nem? Ezt kerestem: a bizonyosságot.

Felébresztem. Gyűrött fejjel néz rám:

— Mi van?

— „Jól esik, hogy gondolsz, figyelsz rám” — motyogom.

Kiegyenesedik.

Tovább mormolom az egyszer elolvasott, örökre belém égett szavakat.

Csend.

— Barátnőm van.

Barátnő. Cseng a szó a fülemben. Nem szeretője van, hanem barátnője. Ez a nő nem állt meg a hálószobánkban, hanem már a nappalit is elérte.

Lélektárs.

Beigazolódott az arc nélküli nő létezése. Így belebarmolni valaki életébe…— ehhez nekem se lenne arcom.

Na és most? Hogyan tovább? Hogyan lehet így tovább élni? A tudattal, hogy most már hivatalosan is hárman vagyunk.

Ezer gondolat bombázza az agyamat. Váljunk el, azonnal. Tűnjön el az életemből. Ez nem az én életem. Az nem ilyen. Én nem írok ilyen forgatókönyvet magamnak. Vagy mégis?

A következő reakcióm a hirtelen pánik után, hogy vissza kell hódítanom. Mégis csak én vagyok az igazi, vagy mi a csoda. Nem ez az Andreas, aki csak egy huszadrangú epizód szereplő az életünkben a formás seggével.

 

33látogató,1mai

Szerző Varró Brigitta 28 írás
"Ki minek gondol, az vagyok annak... Mért gondolsz különc rokontalannak? Jelet látsz gyűlni a homlokomra: Te vagy magad, ki e jelet vonja.S vigyázz hogy fénybe vagy árnyba játszik, Mert fénye-árnya terád sugárzik. Ítélsz rólam, mint bölcsről, badarról: Rajtam látsz törvényt saját magadról."(Weöres Sándor)Köszönöm szépen Ilcsinek, hogy itt lehetek. Írásaimban leljétek örömötöket :-)

11 Komment

  1. Köszönöm szépen, hogy olvastátok. A történet már lecsengett,utólag került leírásra. Az élet írta. Az élet pedig ír néha érdekes dolgokat. Hiszem, hogy létezik sors,és semmi nem véletlen. Kedves Tibor,köszönöm a videót,gyönyörűséges. Ami a történetet illeti,azt hiszem megírom a folytatást is.

  2. Szimpatikus hozzáállás. Én azt mondom, igenis lehetséges az újratervezés.
    Egy kapcsolat megromlásához mindkét fél kell. Ha belátjuk ezt, ha nem. De ha belátjuk, talán lehet változtatni, és ha erős volt a kötődés, kibírja a kapcsolat.
    Avikám, nem tudom… biztosan idealista vagy és nyilván nagyon jó férj. De a férjek nem szoktak a feleség elé állni, és elmondani, hogy barátnőm van, ha még fontos nekik a házasságuk.

  3. Ami azt illeti manapság sajnos egyre több az ilyen. Az általad felvetett megoldások egyike sem jó. Az ilyen férfi egyszer nem férfi, mert egy jellemtelen alak aki nem mer odaállni a felesége elé és azt mondani: barátnőm van. Ez még nem jár mondjuk válással, mert nincsen ember botlás nélkül. Sok házasságban előfordul “félrelépés” és sokszor a felek még is együtt maradnak. Visszahódítani? Az meg milyen? Elmennél egy plasztikai sebészhez, hogy mintázza át a fenekedet? Ha mód van rá akkor minél hamarabb szabadulj meg tőle.

Hagyj üzenetet