Szilágyi Hajni - Lumen : …holNap

Boldogságos új esztendőt…

 

 

Ne sírj, lesz holnap. Megígértem. Gyere, ne félj. Lesznek angyalok is. Hősök. Gyermekek. Szárnyak, hangos, boldog szeretések, lebegések, de lesz por, és lesz hamu is. Ne sírj. Most harangokat kondít a fáradt éjszaka, tegnapi felhőket bontanak a gyermekarcú istenek. Készül az új díszlet. Ne sírj. Csak öltözz fel jól. Gombold magadra a reményt. A tavaszt, a fényt. Gyere közelebb. Látod, nem vagyunk egyedül, körülöttünk nyüzsgő városok lélegeznek, mezők futnak a végtelenbe, új templomok, dombok, erdők, hegyek nőnek ki a semmiből. Ne sírj. Tedd szívemre tenyered, hallod – angyalok bim-bamolnak…

Ne sírj. Szemünkben a gyermekkor megkérgesedett, elfáradt, de a lassan zuhanó fényekben láthatjuk, ami volt, ami van. Ami csak ránk vár. Hömpölyög a világ. Már nem tévedhetünk el a nyújtózkodó sötétben. Mögöttünk vén őszök, gubbasztó tavaszok, mezítelen nyarak, előttünk összekapaszkodó rengetegek. Ne félj. Nincsenek már határok, se törvények, se szabályok. Szabad vagy, és benned én a legszabadabb.

Ne sírj. Talán, néha felszisszenünk az idegen, új világban, alvó csöndek közt járva, Embert keresve, Istent tagadva. Vedd fel a cipődet, hosszú lesz az út. Apátlan, anyátlan bolyongunk majd egy holnapban megírt vers sorai közt, és közben életes drámát játszunk nevetve a világ korhadt deszkáira állva. Nézd, arcunkra hull a csend, puhán betakarnak a tegnapok lázas vágyai. Hiszünk, szeretünk. Mindhalálig. Ne sírj. Csak a hiány, és a huzatos éjszakák ébresztenek fel minket néha majd, ha elhúzzák a nagy függönyt.

Ne sírj, kérlek, hisz az Édes, könnyű álmokat ígért nekünk…

Legutóbbi módosítás: 2013.12.31. @ 11:12 :: Szilágyi Hajni - Lumen
Szerző Szilágyi Hajni - Lumen 0 Írás
"Elárvult tornyok közt sziszeg a hazug szél. Te is egykor belekapaszkodtál. Most egymásra nyílnak-záródnak a holnapok, mindenki indul, érkezik, pedig se ablak, se ajtó. Szakítsd ki gyermeked a hajnalok sötét verméből, vigyázd álmait, de ha füstös ősz marja a szemed, ne akarj hős lenni. Ne Istent játssz vele. Légy menedéke. Csend. Erdő. Hegy. Szakadék. Híd, és ő átkel földszagú szíveden, csak engedd… ( játszani itt maradt gyermeked )"