dudás sándor : Röpinterjú Serfőző Attilával

*

 

„Olyan sok ember volt, hogy biztos nem is nagyon hiányoztunk volna, de mi ketten Zitával szegényebbek lettünk volna egy élménnyel. Most nem is a felolvasásra gondolok, vagy a Dr. Vitéz Ferenc ajánlására, ami pontosan összefoglalta Attila verseinek lényegét, hanem arra a momentumra, amikor Attila megszólalt, remegő hangon. Hallhattuk hangjában az izgalmat, a meghatódottság izgalmát, a várakozás izgalmát, az öröm izgalmát.

És amit mondtál, Attila, az a néhány szó…” (P. Tóth Irén Napló)

Hogy viseled a nagy népszerűséget?Népszerű, lássuk csak mit is takar a szó: Közvetlen; igen az vagyok. Kapós; ki… ? Viszik mint a cukrot; bárcsak a könyveimre értenék. Kurrens; elpirul. A foltozott batyuból kandikáló népszerűség az enyém, édes terhem cipelem, de nem is vágyom többre. Miért a Rögök címet választottad verskötet címül? Több okból is. Részint rögökbe fagyott diszkréciókat feszegetek a meglehetősen excentrikus lírámmal, részint zsákvászonba itatott fényekkel próbálok teret lopni az elegáns homálytól. Az elismerés szerinted arányban áll a munkáddal? Ha a mű világos, olyan, mint egy gyémánt, melynek szerkezetében azonnal el tudsz igazodni, ám semmi nem jogosít fel arra, hogy habos zakód bujtatójába csipeszezd! Festményedbe mi az új? A komponálásom és a színvilágom nem változott, viszont dinamikusabb lett az ecsetkezelésem, s a rétegződésre is jóval nagyobb hangsúlyt fektetek. Valami sztori? Kérésre nem megy.

Mire készülsz?A közeljövőben; Európa bajnokság. AIBA vizsga. 2011. augusztus 27. 17 óra Kéthely Héttorony – est. Összegzés. Összegzem ezt a néhány évet, amit jóban-rosszban itt a Toronyban éltem, megéltem.

 

 

További sok sikert kívánok, és köszönöm a válaszokat!

Legutóbbi módosítás: 2011.05.20. @ 09:40 :: dudás sándor
Szerző dudás sándor 773 Írás
1949-ben születtem Tápiógyörgyén, a mai Újszilváson. Szakmám könyvkötő. Nyugdíjas vagyok. 13 éves koromtól társam a versírás, az irodalom. Több önálló kötetem, s általam szerkesztett antológiám, s más antológiai szerepléseim vannak.