Horváth János : Kényszer

De a leheletfinom karcok az üvegesed? egyedüllétek ablakkeretében, most oldani látszanak a múlt fénytelen szövedékébe akadt rovarlelkemet.

 

 

Nem elhatározás, kényszer. Bels? kényszer, visszafogottság, hajnali töprengések id? el?tti magány-lázadásai, remeg? térdek, összekulcsolt kezek imái, ébredések, a nappalokkal dacolók, mennybemenetel és mélységes mocsár kényszere.

De a leheletfinom karcok az üvegesed? egyedüllétek ablakkeretében, most oldani látszanak a múlt fénytelen szövedékébe akadt rovarlelkemet.

Jólesik a közeledés, a lábujjhegyen járás kétségbeesett igyekezete, de nem mozdul benne a megemésztett rétegz?dések egymásra rakott rendje, nem árulkodik sem múltról, sem élhet? jöv?r?l. Csak a lét van, a sivár, és megoszthatatlan kétségeivel.

Legutóbbi módosítás: 2011.02.12. @ 14:05 :: Horváth János
Szerző Horváth János 171 Írás
"Újra kezdeni mindent e világon, - megteremteni, ami nincs sehol, de itt van mindnyájunkban mégis, belőlünk sürgetve dalol, újra hiteti, hogy eljön valami, valamikor, valahol…" (Váci Mihály: Valami nincs sehol) Budapesten születtem, egy Várbeli, háborús sebektől meggyötört bérházban, az ötvenes évek elején. Iskoláimat javarészt Budapesten végeztem, azt a paradicsomi másfél évet kivéve, amikor az általános műveltség megszerzése terén az első lépéseket megtettem, a szentgotthárdi általános iskola padjaiban. Az a másfél év meghatározó számomra, azóta is nosztalgiával gondolok a vidéki évek szabadságára, a Rába parti csavargásokra. A Budapesti Madách Imre Gimnáziumban érettségiztem. Tanáraim nagy hatással voltak rám. Itt sajátítottam el az irodalom szeretetét, és az amatőr színjátszás alapjait, amely később is szerepet játszott, az életem során. A BME Gépész karán szereztem diplomát 1989-ben. Ezt követően gépészmérnök-informatikusként dolgoztam a Medicor Röntgen Rt.-nél, majd egy amerikai multinacionális vállaltnál, a GE-nél, nyugdíjazásomig. Az írással Földes Péter osztálytársam, és barátom biztatására kezdtem foglalkozni, több, mint egy évtizede. Novelláim különböző antológiákban már megjelentek. Első novelláskötetem 2019 elején jelent meg Búcsúlevél nélkül címmel, amely az elmúlt több, mint egy évtized válogatásait tartalmazza.