Magyar Csaba : Asztrológia

 

Az 1963. május 7.-én San Francisco-ban született, és a világ népességének 99 százalékánál gazdagabb Bradford M. Hunt, lefegyverz? mosollyal, ruganyosan lépett a pódiumra, hogy átvegye a legjobb férfi f?szerepl?nek járó Oscar-díjat a Kódfejt? cím? szuperprodukcióban nyújtott alakításáért.

   A szürke szem?, kemény arcél? és hibátlan fogsorú sztár, fekete fürtjeit hátravetve emelte magasba az arany szobrocskát, mely csak növelte a már eddig is filmenként 25 millió dollárban megtestesül? hírnevét.

A díjkiosztó gálát kilencedik emeleti szobájában cigarettázva követte a szintén 1963. május 7.-én , Monoron született, és a világ népességének 99 százalékánál okosabb Varga M. Kálmán.

   A krónikus hörghurutjától id?nként hosszasan köhög? matematikatanár, akire hiányos fogazata miatt a Bájmosoly gúnynevet ragasztották az iskolában, csak azért maradt fent kés? éjjelig, mert kíváncsi volt a vele egy napon világrajött hírességre. Tudta, másnap fáradt lesz, és azt is, hogy ismét kibabrálnak majd vele a diákok.

   A szürke arcú matematikatanár némi rosszallással figyelte az önmagát szivarozva ünnepl? James Huntot és az ?t felállva éljenz? közönséget.

   – Akár ikrek is lehetnénk – mormogta, majd elnyomott egy csikket.

 

 

Legutóbbi módosítás: 2008.09.07. @ 17:40 :: Magyar Csaba
Szerző Magyar Csaba 174 Írás
Már gyerekként is tudtam, hogy írni jó, mégis hosszú időre megfeledkeztem róla. Kicsit a véletlennek is köszönhetem, hogy újra felfedeztem magamnak ezt a nagyszerű játékot.