Révész Márton : Az elveszett mosoly

Sehol sem találom, hiába keresgélem. Úgy tűnik elveszítettem valahol, pedig micsoda remek egy dolog volt. Örömet szereztem vele másoknak és magamnak is.

Roppant értékes kincs, ami eltűnt, akár a kámfor. Hiánya fájdalmas, és így megy ez már évek óta. Azt hiszem semmi nem pótolhatja. Szükségem lenne rá számos helyzetben.

Viszont ma egy különös dolog történt. A szokásos ebéd utáni sétám közben a késő augusztusi fényekben fürdő parkon sétáltam keresztül.

A mohos gesztenyefák büszkén nyújtóztak az enciánkék ég felé, ahol fodros bárányfelhő csordák heverésztek. A széles kő szökőkutak csobogása összeolvadt a nyugalommal és az apró madarak csicsergésével. Valahonnan messziről édes-bús hegedűszó áradt és kapott szárnyra a meleg széllel, aminek kürtőskalács illata volt.

A boldogság tapintható masszává állt össze előttem és a tökéletesség érzése két vállra fektetett.

Azt hiszem abban a percben jöttem rá, hogy a mosoly, nem is veszett el. Végig itt volt velem, csak valahogy belülre került.

Legutóbbi módosítás: 2023.08.25. @ 09:41 :: Serfőző Attila
Szerző Révész Márton 32 Írás
Pár éve kezdtem komolyabban foglalkozni az írással. Online irodalmi oldalakon szoktam publikálni cikkeket, novellákat az életről, és azokról a dolgokról amik foglakoztatnak...