Boér Péter Pál : Szebb oázis elképzelhetetlen!

– Kérem tisztelettel a küldötteket, hogy hatékonyan lépjenek fel ennek a tarthatatlan esetnek a felszámolására, miszerint a Szahara -a világ legnagyobb homokkészlete-, tizenvalahány ország tulajdona. Úgy gondolom elvárható, hogy ha szükséges, saját zsebből, országonként 10-15 euróért -dollárban elmehetünk 20-25-ig-, vásároljuk fel ezt a felbecsülhetetlen értéket. Hiszen szervezetünk, mely réteges egyenletességgel, nem a mellérendeltség homályára épül, nem nélkülözheti a legfontosabbat, a homokot!

Az összes folyónkat már 4-5 méterrel megmélyítettük. A homok eltávolításával, kisebb fajta fjordok merednek a partoktól, a mélyben folydogáló vizekre. Kezeinket csókolhatják minden oldalról, mindannyiunk állampolgárai, hogy az árvízveszélyt teljesen megszüntettük ezáltal, bár néha előfordul egy kavargó, semmiből keletkezett tódulat, ami elönti országaink egy-egy részét, de semmi nem tökéletes. Ennek az eredetét, majd alkalomadtán kivizsgáljuk…

Homok kell, rengeteg! Ha miénk a Szahara, nem csak magunknak, de fegyelmezetten, egymás mögé felsorakozott követőink többszörös generációinak biztosíthatjuk a szórást.

Kérem tisztelettel, vánkosainkon fekve, éjjelente lehet igazi nyugalmunk, annak tudatában, hogy nincs elegendő homok? Én például, reggelente már csak kockás inget bírok felvenni a felelősségérzet nyomása alatt. Homok! Homokot a népnek! Homokot és csigát, ez a két -már-már fogalom-, biztosíték a jövőre. A csiga, mint követendő példa, lassan jár, semeddig sem ér, a hátán hordja a házát, nem követelőzik, homok nélkül is teljes munkaidőben szorgalmasan szolgálva. Mondja meg valaki, mit szórnánk verítékezve, serényen, népeink tágra nyitott szemébe és hová tűnne mind az a szép sok oázis, amihez statisztikailag és violinkulcsok résein át, életünk folyamán hozzászokhattunk. Hiszen a homokkal megszórt szemek, patakzó könnyénél szebb oázis elképzelhetetlen!

Kérem mindnyájukat, akik velem együtt megtehetjük beosztásunkból eredetezve, ne hagyjuk cserben népeinket és biztosítsuk mindenkinek, a napi friss szembe szórható homokmennyiséget egy virágzóbb Szaharáért.

 

– Zolika, Zsoltika, ne harsogjatok olyan hangosan, szétordítjátok az egész óvodát! Gyerekek honnan szereztetek ennyi homokot a homokozóba? Általában szétszórni szoktátok, most meg hússzor annyi van mint előzőleg.

– Srácok – fordult Zoli sejtelmes mosollyal a küldöttség irányába – ki ne bökjétek neki a valóságot, ő is csak egy, a nép nevű valami közül, akik elvárják ezt a homok akciót. A továbbiakban mindent a tervek szerint. Ez az első próba, homok szembeszórásra, ő épp alkalmas lesz. Úgy teszünk, mintha kis hülye óvodások lennénk, pedig dehogyis.

 

 

Legutóbbi módosítás: 2011.03.29. @ 10:26 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/