Szeibert Éva : Horror a javából…

…talán meg is történt…*

 

Éva és Jani egy éve házasodtak össze. Egy aprócska falu megbecsült tagjai ők. Éva tanítónő a helyi iskolában, Jani a közeli városban dolgozik. Boldogok, mert új emberkét várnak, Éva öt hónapos terhes. Kerekedik is szépen minden irányba, ezért aztán, egyik nap bebuszozik a városba, hogy férjével találkozzon. Nyakukon a tél, ezért aztán a nadrágtól a nagykabátig mindenből újat kell venni a kismamának. Be is vásárolnak alaposan.

Ahogy sétálnak a buszállomás felé, csodálkozva látják, hogy a Domus áruház megszűnt, helyette egy új diszkont áruház nyílt. A homlokzaton és a kirakatok üvegén, óriási feliratok adják hírül az arra járóknak, hogy óriási nyitási akciók várják őket. Évának is megkapta szemét a reklám és megkérte párját, hogy bemehessen. Janinak már nem volt kedve a sok csomaggal végigvitorlázni az áruházon, ezért a bejáratnál várta Évát.

Éva közben a próbafülkében jó meleg téli nadrágot és pulcsit próbál. Mosolyogva simogatja gömbölyödő hasát, amire a bentlakó apró mocorgással reagál. Már éppen készül átöltözni, amikor megmozdul a tükör, ami mögül egy alak lép ki, és hirtelen rongyot szorít az arcára. Még sikoltani sincs ideje, mert rögtön elkábul. Az utolsó, amire emlékszik, a két gonoszan villogó fekete szem.

János megunja a várakozást, az eső is elkezd szemerkélni, a sok csomagra rágémberedik az ujja. Már majdnem egy óra telt el, mióta az asszony bement. Keresni kezdi benn a feleségét, hiába járkál össze-vissza, nem találja sehol. Végső kétségbeesésében végignézi a próbafülkéket, és az egyikben megtalálja Éva csizmáit. Rosszat sejtve felhívja a rendőrséget. Pár perc múlva ki is jönnek a zsaruk, és alaposan átvizsgálják az áruházat. A pincében nyolc székhez kötözött emberre lelnek, köztük Évára is /aki még aludt/. Szájuk leragasztották, hogy ne tudjanak segítségért kiáltani. Szervkereskedők rabolták el mindet. Nekik szerencséjük volt, hogy rájuk találtak, nem úgy, mint azoknak, kiknek emberi maradványait meglelték a pince egyik helyiségében, ami műtőnek volt berendezve.

A rendőrség azonnal bezáratta az áruházat és a nyomozás érdekében hírzárlatot rendelt el.

Évának az ijedtségen kívül más baja nem esett, bár sokáig álmában újra átélte a horrort.

Üzenem mindenkinek, hogy vigyázzon magára, hisz a gonosz mindenhol ott leselkedik ránk, hol rabló, hol szervkereskedő, hol szatír képében. Lehet, hogy épp egy tükör mögött a próbafülkében…

 

Legutóbbi módosítás: 2011.04.11. @ 13:00 :: Szeibert Éva
Szerző Szeibert Éva 73 Írás
Érden éldegélek, bár nem érdemes. Nem volt életemben semmi érdekes. Veszem a levegőt, úgy mint bárki más, és ha egyszer elfogy, nem leszek hibás. Itt bolyongok néha mind a Hét toronyba, megrepedt szívemet betekerem rongyba. Egyszer rám találsz majd hullahegyek ormán, hogy jó ember voltam, ugye nem koholmány?