Bősze Emil Miklós : Hitemben csenevész maradtam — 667. —

Nagyanyánk egyik este arról beszélt, hogy minden egyes búzaszemen ott látható Jézus arca…*

 

 

A pap szavai nagy messzire hangzottak el kitörölhetetlenül és visszatérően, hogy — ez az én testem, amely ti érettetek megtöretik. — Ott helytelenkedtünk csak Bátyámmal a templomban, várva az istentisztelet végét — még kisgyermekként…

    Egy alkalommal anyai Nagymamámat látogattuk meg Szatmárnémetiben, amikor a város még nem ismerte az árvizet. Szüleimmel és Bátyámmal boldogan, s nagy izgalomban érkeztünk meg a Tiszaújlaki út végére, hol takaros kiskertes magánházak sorakoztak — zöldségeskertekkel és gyümölcsösökkel. Szőlővel.

    Nagymamám házi kertjének végén volt egy árok, melyet akácfák szegélyeztek — ahonnan már a szántóföldek következtek.

   Nagyanyánk egyik este arról beszélt, hogy minden egyes búzaszemen ott látható a Jézus arca, amin akkor még csodálkozni tudtunk.

    Másnap az érő búzatábla szélén tekeregtünk Bátyámmal és Unokatestvéreimmel, hogy megnézzük valóban igaz-e a búzaszemek analógiája — Jézus Urunknak arcával?

    A család gyermekei mind látni vélték az arcot, sőt volt aki az egész testét látni gondolta  az Úrnak — és mind-mind nagyobbaknak látták, miközben én ott álltam, mint aki hitében a legcsenevészebb, semmit nem érzékelve a búzaszemeken.

    Majd váratlanul egy lehullt búzaszemre találtam, mit felemeltem — és mindenki legnagyobb csodálkozására azon a Keresztet találtam felfedezni.

 

    Az Idő — nagy kegyetlenséggel húzta át naptárában az eltelt éveket, és evvel gyermekkoromat.

   Az évek közben megtanítottak a búzaszem hasonlataira.

    Még ma is — annyi év elteltével — büszkeséggel tekintek vissza gyermekkoromra, hogy magam lehettem az egyedüli. aki megláthattam a búzaszemen lévő Keresztet — és el ne felejtsem —, hogy azóta megláthattam az Úr Jézus arcát is.

 

    Ámen!

 

Budapest – 2011. jan. 29.

Legutóbbi módosítás: 2011.02.04. @ 12:23 :: Bősze Emil Miklós
Szerző Bősze Emil Miklós 74 Írás
Nagyvárad - Bukarest - Nagyvárad - Budapest... ÃÅj írásaim: http://www.bemiklos3.eoldal.hu Betelt honlapjaim: Korábbi írásaim: http://www.bemiklos2.eoldal..hu Ősírásaim: http://www.bemiklos.eoldal.hu Tanult szakmám fényképészet. Banki aláírásom: e-mail. -_-