H.Pulai Éva : Al Jarreau a Millenárison

Miért van az, hogy a jazz a mai napig többek szemében valami elvont, nehezen követhet? izé?

 

Miért van az, hogy a jazz a mai napig többek szemében valami elvont, nehezen követhet? izé, amiben tisztes urak és hölgyek próbálják meg a világ összes hangját lefogni, leütni, elénekelni olyan sorrendben, ami senkinek nem jó. Nem. A jazz maga a harmónia, a tökéletesség, a tiszta gondolat. Tapasztalatszerzés a Millenárison, Al Jarreau-val.

 

Ez az úriember maga a csoda, illetve amit a hangjával m?vel, az komoly okot ad arra, hogy higgyünk a csodában. Hogy valaki három különböz? kategóriában kapjon élete során Grammyt, nos, ez nem nagyon szokott menni. Al Jarreau-nak sikerült a jazzben, a popban és R&B-ben is nagyot dobni.

Attól meg csak külön hízhat a májunk, hogy saját bevallása szerint is a jazz iránti érdekl?dését egy magyar úriember, bizonyos Zimber László indukálta anno. Pályája során olyan nagyságokkal dolgozott már együtt, mint George Duke, Davis vagy épp Joe Sample. Hazánkban legutóbb két éve koncertezett, mikor is a George Bensonnal közös Givin’ It Up cím? albumot mutatta be.

Al Jarreau – Millenáris, április 16. csütörtök, 20.00

 

 

Forrás: est.hu – kultúra.hu

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=MaiSudxrOzQ&feature=related

 

Legutóbbi módosítás: 2019.09.11. @ 06:32 :: H.Pulai Éva
Szerző H.Pulai Éva 1146 Írás
A H. a nevem előtt, csak egy megkülönböztető jel, hogy ne keveredjenek össze a hírösszeállítások a firkáimmal. *Pulai Éva