M. Fehérvári Judit : Ma reggel…

A fotó Balogh Anikó munkája.

 

Olvasgatom a híreket, de hamar abbahagyom… Nonszensz, milyen baromságokban hisznek egyesek… S itt megállnak a gondolataim egy pillanatra, mert nem jut eszembe, hogyan magyaráznám meg a nonszensz jelentését. A guglit meg tekerni nem akarom, így marad a nonszensz, miképpen az is ostobaság, hogy nem papíralapú, friss, ropogós lapokat olvasgatok, mert utolért a gyors információáramlás. Nahát! Ki gondolta volna ezt akár harminc éve? S vajon, mi történik harminc esztendő múlva? Bizonyára, nem leszek. Ki a fene akar addig élni, míg majd az akkori egészségügy le sem szarja? A mostani sem működik.

És nem lesz nyögdíj, meg újság sem papíralapú, hanem globális egészben pusztítja majd az emberiség magát akkor is; feltéve, ha lesz még olyan… S az elhunyt gyermekem valahonnan egy karosszékből nézi, milyen volt a világ, mikor még Isten vigyázott a rendre, s édesanyja pedig a gyászban megpihent. Akkor talán megértem én is, micsoda képtelenségek lepték el e glóbuszt, s mindehhez nem kellett biológia fegyver sem az új népvándorlások korában… Elég volt egy értelmetlen baktérium lázadása vagy talán a Föld fordult ki a sarkaiból teljesen…

 

 

Debrecen, 2017. március 26.

 

Legutóbbi módosítás: 2017.04.11. @ 10:33 :: M. Fehérvári Judit
Szerző M. Fehérvári Judit 168 Írás
2010. karácsonyáig középiskolai történelem-orosz- magyar-tánc -és drámapedagógus voltam, aki akkor egy művészetoktatási intézményben próbálta átadni mindenféle tudását. Ez volt életem második munkahelye. Az első, a volt alma materem, egy Vegyipari Szakközépiskola, mert az egyetlen napig sem űzött alapszakmám általános vegyész. Akkor, 2010 év végén elhatároztam, hogy belevágok az ismeretlenbe... Jelenleg pedagógiai szakmódszertani cikkeket írok egy újságnak. Az irodalom felüdülés és kikapcsolódás, rejtvény és néha megoldás is, de sajnos egyre kevesebb időm van rá, s minél inkább belemélyedek, annál inkább rádöbbenek minden hiányosságomra. Ez néha aztán földhöz is vág... Meg a gravitáció... Ennél többet nem szoktam elmondani magamról, s ezt is azért tettem, mert ma ilyen kedvemben voltam... Debrecen, 2012. március 31.