Emlékezés…

Egészen véletlenül alakult úgy, hogy   éppen július 15-én  keltem útra,  nagyobbik fiókám leendő lakhelyéhez  indulva.  Már korábban eldöntöttem, hogy a nyár  ellátogatok Ozorára, a temetőbe…. általam nagyra-becsült , a Héttorony örökös szerkesztőjéhez, Pápay Arankához. Nem tudtam elkísérni az utolsó útjára,  helyettem csak egy koszorú köszönhetett el Arankától…  februárban. Vártam már ezt a temetőlátogatást.     Arra számítottam,  majd  sokáig kell járnom a sírkertet, hogy megtaláljam  a nyughelyét, ám… nem így történt. Talán  öt perc telt el, hogy beléptem a kapun… ( bár kérdezősködtem, Aranka édesapja- az egykori órásmester-  nyughelyéről, de nem tudtak segíteni, az éppen temetésre készülő sírkert gondozók)   és…megtaláltam a nyughelyet.  A váza foglalt volt, nehéz kövekkel, papírral bélelve, hogy ne hordja el a szél… a szép selyemvirágokat. Így,  az otthonról hozott ásványvíz  segített ki… abba tettem a virágaimat,  tiszteletem és  hálám jeléül.    Aranka ma lett volna 82 éves.  Örök álma legyen szép…

Szerző Ruder Jana 100 írás
Somogy megyében élő, immáron 2017 októberétől... nyugalmazott pedagógus vagyok. Szeretek olvasni, s magam is írogatok. Kedvelem a szépet, a léleképítőt, a tartalmasat, az elgondolkodtatót...

14 Komment

 1. Kedves Endre! Én most itt reagálok a hozzászólásodra, melyben érzek némi élcet. Volt egy időszaka az életemnek, amikor örömmel mentem el néhány találkozóra, felolvasóestre. Valóban nem találkoztam személyesen Arankával. Ahova én mentem, oda Ő nem tudott jönni. Ez azonban sosem volt akadálya a barátságunknak. Egymás iránti tiszteletünknek. Levelezésünk, hosszas telefonbeszélgetéseink tompították a személyes találkozás hiányát. Amiért előhozakodtam, itt a naplómban – a sírkerti látogatással, annak elsősorban, az utazás napjának véletlenszerűsége volt az oka. Csak előtte nap este tudatosult bennem, hogy éppen a születésnapján viszek virágot.

  • Kedves Endre!
   Az oldal reagálási ideje maximum 1-2 másodperc, ha neked ezek szerint több és kétszer tudsz rányomni egy gombra(és még el is küldi, az tényleg csoda), az nem az oldal hibája, hanem a gépedben van valami memória hiány, vagy ezerrel pörög a processzorod, rosszabb esetben előbb a kémprogram indul el a kattintásodra és csak utána a parancs. Néha nem árt frissíteni a rendszer telepítését. Tudom és természetes hogy az oldal biztonsága miatt kicsit lassabb, de ennyit be kell áldozni, hogy ne tudjanak betörni a felhasználók gépéről azok a kémprogramok, amiről a felhasználónak nincsen fogalma.
   A régi oldalon ilyen gond nem volt, hiszen a kémprogram kattintás nélkül is eljutott a gépról a szerverre, így nem lassította a számítógépet sem.
   Fogok néha írni egy technikai Napló bejegyzést, arról, hogy mire kell figyelni és melyek az előjelek a kártevők jelenlétére.
   üdv, Gyuri

Hagyj üzenetet