Bereczki Gizella - Libra : Torony használati kisokos

Kedves Toronytársak!

A 7torony új verziója mindannyiunk számára sok problémát vetett fel, amelyek ahhoz vezettek, hogy sokan kedvüket vesztve feladták az írások beküldésével folytatott harcot. A régi jó öreg tornyunkat megszoktuk, kezelése egyszerű volt, de már nem bírta azt az adatbázist, amit több, mint tíz év alatt beraktároztunk. Az átépítés is, mint minden itt a toronyban, önkéntes alapon folyt, a főszerkesztő finanszírozta az új programot, és Radnó Gyuri toronytársunk szabadidejében telepítette, és formálta a lehetőségeknek és az igényeknek megfelelően.

A 7torony pezsgő hangulatát visszaszorította az, hogy a korábbiakhoz képest, a szerzők nem látják egymást, ki mikor volt vagy van fent, kivel lehetne „beszélgetni”. Erre ugyan minden oldal legaljára legörgetve van egy ONLINE feliratú menü, ahol látható, hogy ki van épp a toronyban, de valószínűleg kevesen figyelik. Ott látható az is, hogy épp hányan olvassák a 7torony írásait nem belépve.

Nagy kihívás többeknek az Írás beküldése.

Erre két lehetőség is kínálkozik, melyekről a SÚGÓ menü tájékoztat:

1./ Saját magad töltöd fel a versed, prózád az Írások – Írás beküldése menüben( ha szerző vagy! ).

( A SÚGÓ-n kívül, melyet belépés nélkül is tudsz használni, a Facebook-os  7torony oldalon a Videók menüben, lépésről-lépésre megtekinthető. )

2./ bekuldes@7torony.hu-ra is küldhető írás, de csak a toronyban nyilvántartott email címedről. Ha másik email címet hoztál létre, és arról küldöd, nem fog működni. Az email címedet belépve cserélheted az aktuálisra, és visszaigazolás után már működni fog, vagy küldj üzenetet, és lecseréljük. A beküldő email címe védett cím, ezért a SUGÓ menüben láthatod a képen( itt nem írjuk le ), ha egy spam támadás érné, akkor azt cserélhetjük és értesítünk.

3./Mindkét esetben a fotó csatolása szokta megakasztani a küldést. A fotó méretének legalább 300×300 pixelesnek kell lennie. Ez a minimum, de ez azt jelenti, hogy szinte bármilyen élesebb kép alkalmas a feltöltésre, ha az JPG, PNG, vagy GIF kiterjesztéssel rendelkezik. A másik, ha túl nagy méretű, ez csak a telefonon készített saját képeknél fordulhat elő, egy képszerkesztőben beállítható kisebbre, vagy használhatod a Facebookra feltöltött képedet, ha onnan letöltöd, akkor már kisebb lesz, de még jó minőségű. Az email beküldésnél a mellékletben kell tenni képet, a tartalomban a mű tartalma legyen, és a mű címe a tárgy sorba kerüljön! Ezek egyszerű, de fontos lépések.

Ha nem találtál megfelelő fotót, akkor beküldheted lektorálásra kép nélkül is, de akkor tudnod kell, hogy a szerkesztők keresnek hozzá fotót.

Ha lektorálásra küldted be az írásod, és nem jelenik meg, akkor nézd meg, hogy a lektor nem írt-e hozzá valamilyen véleményt vagy instrukciót, ha jó az email címed, akkor erről kapsz üzenetet.

4./ A beküldött írásaidat utólag is tudod szerkeszteni, beállítás szerint, legalább 7 napig, a SAJÁT ÍRÁSOK menüben a ceruza jelre kattintva, írásaidat is tudod frissíteni. A függőben lévő írásokat külön menüben is megtalálod a felső sorban VÁRAKOZÓK címen.

5./ Mindenkinek megvan a saját fiókja, ahonnan az üzeneteit indíthatja. Ha toronytársadnak szeretnél üzenetet küldeni, akkor a Szerző keresőbe írd be a nevét, kattints rá, és azonnal kinyílik a keresett személy saját profilja, ahol az Üzenet menüben már írhatsz is neki, sőt ott látod, hogy épp elérhető-e, mert ilyenkor zöld jelzés áll a neve mellett. Vagy a saját fiókodból indítva az  új üzenetre kattintva kereshető a szerzőtársunk a „@” jellel a neve előtt keresve, három karakter után a lenyíló listából választható a szerző neve, és már írhatsz is neki. Ha már régebben csevegtünk vele, akkor megjelenik a zöld jel, – ha éppen be van lépve – a neve mellett. Ha ugyanott piros jel van, akkor törölhető az a beszélgetés.

6./ Visszatérő probléma, hogy nem sikerül bejelentkezni. A SÚGÓ-ban erre a Mit tegyek, ha nem tudok belépni? segítségre kattintva kapod meg a választ, ami belépés nélkül olvasható. A régi jelszó nem kérhető vissza biztonsági okokból, de nincs korlátozva, hogy újra azt add meg. Viszont nagy valószínűséggel nem biztonságos,ezért jobb, ha másikat adsz meg. Az emailben küldött jelszó a nyitott üzenő csatornák miatt láthatóvá válhat .Tehát a megoldás az új jelszó kérés, amelynél szinte azonnal beléptet a portál, ha megfelelő jelszót adtunk meg (legalább egy egyedi karakter, betűk és számok sora, legalább 7-9 karakter hosszúságban ). Ha az új jelszó kérőt nem igazolod vissza, akkor egy nap után újra nem fogsz tudni belépni! A jelszó alapkövetelmény, már minden oldalon legalább ilyen szintű jelszót várnak el, a biztonság érdekében. A fő probléma itt főleg az, ha az email cím nem működik, a legtöbb tagunknál ez visszapattanó hibaüzenetben nyilvánul meg. Ha aktívitásodról nem kapsz üzenetet, akkor nézz utána az email címednek, jól van-e beállítva, vagy egyszerűen csak használd.

Valószínűleg Verő Laci is izgalommal figyeli az égi kávéházból, vajon megmarad-e minden torony, tudnak-e az alkotók a fejlődéssel, változással lépést tartani? Mi szerkesztők hiszünk ebben, és várjuk az alkotásaitokat.

Szeretettel várunk minden régi és új alkotót a 7torony oldalán!

Ui.:
Bármilyen Toronnyal kapcsolatos kérdéseteket jelezzétek, bármelyik szerkesztőnek.
Facebookon, e-mailben, szerkesztőknek szóló üzenetben, privát üzenetben.

Ha nem is tudja egy szerkesztő orvosolni minden problémátokat, de tudjunk róla!

 

 

 

 

Legutóbb szerkesztette - Bereczki Gizella - Libra
Szerző Bereczki Gizella - Libra 79 Írás
Bereczki Gizella a nevem, Debrecen a legkedvesebb tartózkodási helyem. "Mindenevő" vagyok, ha irodalomról van szó. Magam is szivesen írogatok, főként hangulatok ihletnek meg. Hiszek Gárdonyi Géza szavaiban: "Minden műnek akkora az értéke, amekkora rezgést kelthet a szívekben."