Szeibert Éva : (ketté)Szakadt ez a világ!

*

 

Hatalmas dörgés, villámlás rázta meg a Földet. Az ég találkozott a földdel, rengett minden, dőltek a falak, szétmorzsolódtak a hegyek, megindultak a tengerek, hogy legyőzzék a kontinenseket. Őrjöngve tomboltak az elemek, elsodortak, széttéptek mindent, ami útjukba került.

Nem volt irgalom!

Egyszer csak döbbent csend lett. Szellő se rezdült, madár sem dalolt, fű se zizzent.

A Föld testén hatalmas nyílt seb tátongott.

Kettészakadt a világ?

Azután hirtelen feléledt minden.

Az emberek tanácstalanul nézték az irdatlan mély szakadékot. A rés családokat, barátokat választott el, akár egy átléphetetlen országhatár. Az egyik oldalon csupa okos, szép, jó és tehetséges ember toporgott, a másik oldalra rekedtek a buták, csúnyák, és azok, akik semmihez sem értenek. Egyik oldal sem örült a természet rémtettének. Az okosok és szépek nem tudták, hogy ezek után kinek a butaságán és rútságán fognak vidulni. A buták és csúnyák pedig féltek saját gyámoltalanságuktól, hiszen eddig mindig megmondták nekik az okosok, hogy mit tehetnek és mit nem. Átkiáltott az egyik okos:

— Hahó buták, vágjatok ki egy hatalmas fát és rakjátok a szakadék fölé, azon át tudtok jönni.

Futottak is a szerencsétlenek és kisvártatva hozták a hídnak valót. Mire odaértek a rés nagyobb lett. Újra elfutottak és visszatértek egy hatalmas mamutfenyővel. Az is kevésnek bizonyult. Olyan gyorsan nőtt közöttük a szakadék, hogy szegény buták nem tudták követni. Egy darabig még átkiabáltak. Megpróbáltak szót érteni, de a végén annyira eltávolodtak egymástól, hogy már nem is látták a túlpartiakat.

Egyetlen mondatot ordítottak elkeseredetten okosok és buták egyaránt: /ebben az egyben egyetértettek/.

— Kettészakadt a világ!

 

 

Legutóbbi módosítás: 2011.03.25. @ 09:56 :: Szeibert Éva
Szerző Szeibert Éva 73 Írás
Érden éldegélek, bár nem érdemes. Nem volt életemben semmi érdekes. Veszem a levegőt, úgy mint bárki más, és ha egyszer elfogy, nem leszek hibás. Itt bolyongok néha mind a Hét toronyba, megrepedt szívemet betekerem rongyba. Egyszer rám találsz majd hullahegyek ormán, hogy jó ember voltam, ugye nem koholmány?