Siska Péter Szerző
Vezetéknév
Siska
Keresztnév
Péter
Minden szerző, lektor, adminisztrátor csoportja.
6 év ago 8hozzászólás

RÖNTGEN A díszleteket már  lebontották –  a meztelenre  vetkőztetett falak  közt tüzet  gyújtunk  abból, amink  maradt.  A templomtorony  órája delet üt,  de még mindig  sötét van,  borostás, barbár  éjszaka.  ——————————— Nem az a szöveg, amiben hosszasan elturkálhat a magamfajta, nem [… Tovább]

6 év ago 1 komment

Neked látnod kellett volna Őt, szólalt meg végül a pap, aki az áldozatot mutatta be. A mosolya éles volt, akár Ábrahám kése.  Nem válaszoltam. A tüzet néztem. Vagy talán csak képzeltem: a lángok már majdnem elérték az eget.

6 év ago 2hozzászólás

Napok óta ébren ülsz az álom partján, az álom édeskés ízét érzem ajkaidon: sár és fény vagy. Az anyag téveszméje.

7 év ago 3hozzászólás

Mindegy, hogyan kezdődött, már világos van. Véreres felhőkön át ragyog az öntudat és te egyedül állsz a lüktető, szerves csöndben, egyedül, akár a Menny utolsó lakója.

7 év ago 1 komment

Bízom benned, ahogy a házbanbízom,melyben élek: bízombenned, akársaját testemben, áruló sejtjeimben, a nem ütésreemeltkézben, dicsérő szóban, beváltatlan ígéretben –   *   Lassanúj éjszakát építeszbennem. Hagyom, hogybesötétedjen. Béke van.Isten-fehér csillagokragyognak – valahol nagyon messze.

7 év ago 2hozzászólás

Nincsen halál,csak másikálom, nem létezhet,ami van: múlik, majdvisszatér, akáregy amputáltvégtagfájdalma. Kinem ejtetthang.Önmagát ismétli –

Siska Péter Szerző does not have any friends yet.