Adminguru : Botz Domonkos és Varga Rudolf: Irodalmi pályaudvar II.

Botz Domonkos és Varga Rudolf: Irodalmi pályaudvar II.
Botz Domonkos és Varga Rudolf: Irodalmi pályaudvar II.
: 0
Év: 2016
  • Részletek

„2015-ben jelent meg az Irodalmi pályaudvar című (első) kötetünk, melynek folytatását már annak megjelenése előtt is terveztük. A kapott visszajelzések, a könyvbemutatók sikerei csak megerősítettek minket abban, hogy folytatni kell a megkezdett utat. Nincs nehéz dolgunk, hiszen a hazai kortársirodalom remek szerzők tucatjait kínálja, olyan írókat, költőket adott, akik az elmúlt évtizedekben maradandó alkotásokkal gazdagították a hazai literatúrát. Ezek az általuk publikált kötetek jobbára a teremtő képzelet révén keletkeztek, nem minden esetben tükrözik a szerzők gondolatiságát, inkább tanítanak, szórakoztatnak, megmutatnak valamit abból a korból, amelyben élünk

 

Mondhatnám, akár értékmegőrzés is ez a könyv, de az igazi értéket mégis azok a kötetek jelentik, amelyeket az interjúalanyaink hagytak ránk.

A kérdéseket igyekeztünk személyre szabni, közelebb hozni az olvasókat szerzőink jobb megismeréséhez, megértéséhez, a kapott válaszokon keresztül – melyek olykor metsző élességűek –, képet kapunk a hazai irodalmi és művészeti élet visszáságairól, mindazon buktatókról, amelyek olykor megnehezítik az abban résztvevők életét.

 

Abban a reményben indítjuk útjára ezt a kötetet, hogy ezzel nem csak méltó emléket állítunk a szerzőknek, hanem a kapott válaszokon keresztül kirajzolódik korunk tenyérlenyomata is, annak minden nyűgével, nyavalyájával.”

 

  – Botz Domonkos – 

Hungarovox Kiadó,

ISBN 978-615-5562-47-1

 

 

Legutóbbi módosítás: 2021.06.30. @ 16:04 :: Adminguru
Szerző Adminguru 3 Írás
Rendszergazdi vagyok, nem lopom a napot....