Benke-Szabó Lilla Szerző
Vezetéknév
Benke-Szabó
Keresztnév
Lilla
Minden szerző, lektor, adminisztrátor csoportja.
7 év ago 13hozzászólás

… jelentkezik a népmesékben a keresztény vallás ó- és újszövetségi jegyeinek teljes felvonultatása csakúgy, mint a cigány nép sajátságai, s a velük való tapasztalások alapján kialakított üdvtörténeti lehetőségeik.   A magyar népmeséknek (s ahogyan vizsgálódásaim igazolják, más népek népmeséinek is) [… Tovább]

7 év ago 4hozzászólás

E dolgozat célja a népmesékben megjelenő cigányságot — azok típusaival, jellegzetességeivel — összevetni a gyakorlatban tapasztalható cigánylét formáival, jellemzőivel.    

7 év ago 2hozzászólás

Tekintve, hogy a magyar népmesék szerelmei minden esetben hármas szinten történnek, egyetlen szerelemérzésről beszélhetünk, s annak háromféle megjelenítéséről.      

7 év ago 3hozzászólás

… a népmesei szerelmet nem elég felsorolás szinten kezelni, hanem tüzetesebben meg kell vizsgálni az utat, melynek segítségével elérhetővé válik ezen eszményi érzés. Ezért először sorba vesszük a magyar népmesei szerelem útját, állomásait. A szerelem útja és állomásai a népmesékben [… Tovább]

7 év ago 3hozzászólás

Az emberek szerelem megélését, bármennyire is sokszínűnek tűnnek, alapvetően három csoportra szűkíthetjük: 1.= erőteljes testi vonzalom; 2.= romantikus, érzelmes; 3.= intellektuális, praktikus.      

Benke-Szabó Lilla Szerző does not have any friends yet.