Bereczki Gizella - Libra : Torony használati kisokos

Kedves Toronytársak!

A régi jó öreg tornyunkat megszoktuk, kezelése megszokott volt, de már nem bírta az elavult program, amit több, mint tíz év alatt beraktároztunk. Az átépítés is, mint minden itt a toronyban, önkéntes alapon folyt, a főszerkesztő finanszírozta az új programot, és Radnó Gyuri toronytársunk szabadidejében telepítette, és formálta a lehetőségeknek és az igényeknek megfelelően.

A 7torony pezsgő hangulatát visszaszorította az, hogy a korábbiakhoz képest, a szerzők nem látják egymást, ki mikor volt vagy van fent, kivel lehetne „beszélgetni”. Erre ugyan minden oldal legaljára legörgetve van egy ONLINE feliratú menü, ahol látható, hogy ki van épp a toronyban, de valószínűleg kevesen figyelik. Ott látható az is, hogy épp hányan olvassák a 7torony írásait nem belépve.

Nagy kihívás többeknek az Írás beküldése.

Erre két lehetőség is kínálkozik, melyekről a SÚGÓ menü tájékoztat:

1./ Saját magad töltöd fel a versed, prózád az Írások – Írás beküldése menüben( ha szerző vagy! ).

( A SÚGÓ-n kívül, melyet belépés nélkül is tudsz használni, a Facebook-os  7torony oldalon a Videók menüben, lépésről-lépésre megtekinthető. )

2./Email-ben is küldhető írás, de csak a toronyban nyilvántartott, regisztrált email címedről. Ha másik email címet hoztál létre, és arról küldöd, nem fog megérkezni. Az email címedet belépés után cserélheted az aktuálisra, és visszaigazolás után már működni fog, vagy küldj üzenetet, és lecseréljük, a változásról kapsz értesítést. A beküldés email címe védett cím, a spam elkerülése miatt a SUGÓ menüben láthatod képen( itt nem írjuk le ), ha egy spam támadás érné, akkor azt cserélhetjük és értesítünk. Emailben ne küld el az írást mellékletként, az sem fog működni!

3./Mindkét esetben a fotó csatolása szokta megakasztani a küldést. A fotó méretének legalább 300×300 pixelesnek kell lennie. Ez a minimum, de ez azt jelenti, hogy szinte bármilyen élesebb kép alkalmas a feltöltésre, ha az JPG, PNG, vagy GIF kiterjesztéssel rendelkezik. A másik, ha túl nagy méretű, ez csak a telefonon készített saját képeknél fordulhat elő, egy képszerkesztőben beállítható kisebbre, vagy használhatod a Facebookra feltöltött képedet, ha onnan letöltöd, akkor már kisebb lesz, de még jó minőségű. Az email beküldésnél a mellékletben kell tenni képet, a tartalomban a mű tartalma legyen, és a mű címe a tárgy sorba kerüljön! Ezek egyszerű, de fontos lépések.

Ha nem találtál megfelelő fotót, akkor beküldheted lektorálásra kép nélkül is, de akkor tudnod kell, hogy a szerkesztők keresnek hozzá fotót, addig nem jelenhet meg.

Ha lektorálásra küldted be az írásod, és nem jelenik meg, akkor nézd meg email fiókodat, hogy a lektor nem írt-e hozzá valamilyen véleményt vagy instrukciót, ha jó az email címed, akkor erről kapsz üzenetet.

4./ A beküldött írásaidat utólag is tudod szerkeszteni, beállítás szerint, legalább 7 napig, a SAJÁT ÍRÁSOK menüben a ceruza jelre kattintva, írásaidat is tudod frissíteni. A függőben lévő írásokat külön menüben is megtalálod a felső sorban VÁRAKOZÓK címen. Ügyanitt a VIP tagok be tudják engedni a saját írásaikat a zöld „pipa” ikonra kattintva.

5./ Mindenkinek megvan a saját fiókja, ahonnan az üzeneteit indíthatja. Ha toronytársadnak szeretnél üzenetet küldeni, akkor a Szerző keresőbe írd be a nevét, kattints rá, és azonnal kinyílik a keresett személy saját profilja, ahol az Üzenet menüben már írhatsz is neki, sőt ott látod, hogy épp elérhető-e, mert ilyenkor zöld jelzés áll a neve mellett. Vagy a saját fiókodból indítva az  új üzenetre kattintva kereshető a szerzőtársunk a „@” jellel a neve előtt keresve, három karakter után a lenyíló listából választható a szerző neve, és már írhatsz is neki. Ha már régebben csevegtünk vele, listán láthatod, akkor megjelenik a zöld jel is, – ha éppen be van lépve – a neve mellett. Ha ugyanott piros jelölés van, akkor törölhető az a beszélgetés előzménye.

6./ Visszatérő probléma, hogy nem sikerül bejelentkezni. A SÚGÓ-ban erre a Mit tegyek, ha nem tudok belépni? segítségre kattintva kapod meg a választ, ami belépés nélkül olvasható. A régi jelszó nem kérhető vissza biztonsági okokból, de nincs korlátozva, hogy újra azt add meg. Viszont nagy valószínűséggel nem biztonságos,ezért jobb, ha újat adsz meg. Az emailben küldött jelszó a nyitott üzenő csatornák miatt láthatóvá válhat. Tehát a megoldás az új jelszó kérés, amelynél szinte azonnal beléptet a portál, ha megfelelő jelszót adtunk meg (legalább egy egyedi karakter, betűk és számok sora, legalább 7-9 karakter hosszúságban ). Ha az új jelszó kérőt nem igazolod vissza, akkor egy nap után újra nem fogsz tudni belépni! A jelszó alapkövetelmény, már minden oldalon legalább ilyen szintű jelszót várnak el, a biztonság érdekében. A fő probléma itt főleg az, ha az email cím nem működik, a legtöbb tagunknál ez visszapattanó hibaüzenetben nyilvánul meg.

Ha aktivitásodról nem kapsz üzenetet, akkor nézz utána az email címednek, jól van-e beállítva, vagy egyszerűen csak használd.

Email használata fontos itt az új toronyban! Minden mozzanatról kapsz értesítést, amit csinálsz, vagy ha más hozzászól az írásodhoz.

Valószínűleg Verő Laci is izgalommal figyeli az égi kávéházból, vajon megmarad-e minden torony, tudnak-e az alkotók a fejlődéssel, változással lépést tartani? Mi szerkesztők hiszünk ebben, és várjuk az alkotásaitokat.

Szeretettel várunk minden régi és új alkotót a 7torony oldalán!

Ui.:
Bármilyen Toronnyal kapcsolatos kérdéseteket jelezzétek, bármelyik szerkesztőnek.
Facebookon, e-mailben, szerkesztőknek szóló üzenetben, privát üzenetben.

Ha nem is tudja egy szerkesztő orvosolni minden problémátokat, de tudjunk róla!

 

 

 

 

Legutóbbi módosítás: 2021.04.11. @ 19:06 :: Bereczki Gizella - Libra
Szerző Bereczki Gizella - Libra 83 Írás
Bereczki Gizella a nevem, Debrecen a legkedvesebb tartózkodási helyem. "Mindenevő" vagyok, ha irodalomról van szó. Magam is szivesen írogatok, főként hangulatok ihletnek meg. Hiszek Gárdonyi Géza szavaiban: "Minden műnek akkora az értéke, amekkora rezgést kelthet a szívekben."