Bojtor Iván : JOGTALAN BEZÁRÁS

Nem értem miért állítanak bíróság elé. Nem értem ezt az egész cirkuszt. És igenis, hogy felháborítónak tartom. Én csak azt tettem, amit adott helyzetben tennem kellett. Az üzleti életben a piac diktál, és én csak alkalmazkodtam a piaci elvárásokhoz. Azok az igények mindig is léteztek, és nem én gerjesztettem fel őket. Az, hogy egészen eddig senki sem foglalkozott velük, arról én nem tehetek.

Ezt a kétségbe esett titkolózást sem értem. Az áll az újságban, hogy idézem: „egyik megyeszékhelyünkön”. Ez csak ködösítés. Mindenki tudta a sok száz hirdetésből, meg a több tízezer szórólapból, hogy vállalkozásom, amíg jogtalanul be nem zárták, hol működött. Az ilyen és az ehhez hasonló olcsó kis trükkökkel keltették ellenem ezt a mostani nevetséges hisztériát.

Nyugodtan kijelenthetem, hogy minden érvényes jogszabályt betartottunk. Nem szegtük meg sem a hazai, sem pedig az Európai Unió által kiadott előírásokat. Ha jobban megvizsgálják az ide vonatkozó egészségügyi és más egyéb rendeleteket, egyetlen tiltó rendelkezést sem találnak. Ezt a kérdést nem szabályozták sehol a világon.

Azért mert ezt a joghézagot kihasználtam, nem büntethetnek meg.

A személyiségi jogokra vonatkozó jogszabályokat is mindig gondosan betartottuk. Azoknak a vevőinknek a neveit és címeit, akik nem járultak hozzá, hogy adataikat megőrizzük – az áru kiszállítása után –, azonnal töröltük minden adathordozóról. Az üzleti életben egyébként is fontos a diszkréció, és mi ezt mindig is szem előtt tartottuk.

Csak is az innováció segíthetett abban, hogy a mai kiélezett piaci versenyben talpon maradjunk. Az eredeti receptek megváltoztatásához szükséges hatósági engedélyeket is mindig időben, az előírásoknak megfelelően beszereztük. Termékeink listájára így felkerülhetett az engedélyezett „egyéb” kategória.

Az elefánt-, zsiráf-, és zebrahúsból készült ételeink nagy sikert arattak. De a verseny könyörtelen, mind többen próbálkoztak hasonlóval.

Mivel nem engedhettem meg, hogy vállalkozásom feladásával több száz ember munkahelyét, egzisztenciáját veszélyeztessem, szükségessé vált, hogy tovább lépjünk.

Mondhatnak bármit, az üzem bezárása igenis vállalkozás ellenes, sérti a szabad vállalkozáshoz való jogot.

A sajtóban ezzel kapcsolatban össze- vissza írogatnak mindent.

Hadd kérdezzem meg attól az újságírótól, aki zavaros cikkeiben „rémséges ételről” írt, hogy: megkóstolta-e már?

Legutóbbi módosítás: 2022.07.21. @ 19:23 :: Bereczki Gizella - Libra
Szerző Bojtor Iván 96 Írás
„A fantasztikum itt van. Úgy is nevezik, hogy élet.”