Kutyás koldus

Kutyás koldus

Mindig adok egy marék aprót az áruház sarkánál üldögélő kutyás koldusnak. Tetszik az ápoltsága, hogy szerényen üldögél, előtte a kalapja, mellette a kutyája, egy gubancos keverék.

Egyik nap látom, hogy a rendőr elküldi a koldust. Kérdezem, miért küldi el ezt a szegény embert?

–  Ez, szegény? – néz rám csodálkozva a közeg. – Ennek a külvárosban kertes háza van, mellette ápolt szőlőskert, gyümölcsös.

Azóta is mindig teszek a kalapjába néhány piculát, ha meglátom ott a sarkon.

130látogató,1mai

Szerző dr Bige Szabolcs- 638 írás
Teljes nevem Bige Szabolcs Csaba. Orvos vagyok, nyugdíjas, Marosvásárhelyen végeztem 1960-ban. Most Olaszországban élek.

6 Komment

  1. Sajnos lehet valóság alapja. Itt felénk anno egy darab koldust nem láttál. Fene sem tudja miért. Lakótelep, van egy pár üzlet de egynek nem jutott eddig eszibe ide jönni. Két okot sejtek ami miatt itt próbálkoznak. Az egyik az, hogy Schönbrunnból kiüldözték őket még a környékről is a túristák miatt. A másik ok az az lehet, hogy az egyszeri emberek hamarabb nyitják meg a bukszáikat. Ne de nem ezt akartam mondani. Van már egy éve hogy egy romániai szerencsétlen kéregetett a szuper előtt. És egy nap lás csodát mobil telefont halászott ki a szatyrából. És nem is akármilyen egyszerűt, hanem egy Sonyt. Azóta nem jár már ide. Szóval sajna létezik ilyen is. Egy budapesti élmény ezzel kapcsolatban. Annó karácsonykor sok helyen volt ingyen ételosztás a szegényeknek. Egyszer azt látom a Blahán, hogy az egyik sorban álló miután megkapott három adagot belesülyesztette a szatyrába.és utána átgyalagolt a közeli parkolóba és beült a járgányába. Néha akadnak olyanok is akik kihasználva az emberek jóhiszemúségét elveszik a szegényeknek szánt adományokat. Sajnos ilyen korban élünk

Hagyj üzenetet