B e h a r a n g o z ó – F r i s s ü l t !

 

Kedves Toronytársak!

„Debrecenbe kéne menni…” hív a nóta, és milyen igaza van!

Összedugtuk a fejünket, és megszavaztuk, hogy az évi esedékes toronytalálkozóra a virágok városában, Debrecenben kerül sor.

Ennek a találkozónak több apropója is van:

Egyrészt, megújul a Héttorony profilja, ami mindjárt egy ok az ünneplésre!

A szomorú apropó: Pápay Aranka, tornyunk hűséges, mindenki által szeretett és nagyra becsült szerkesztőjétől búcsúzunk, hiszen a temetésén, Ozorán, csak néhányan tudtak részt venni.

S végül, ennél sokkal örömtelibb célja, hogy újra együtt tölthessünk néhány órát, és hagyományainkhoz híven, átadásra kerüljenek a Verő-díjak.

Az időpontra vonatkozó tervünk: 2019. augusztus 17-e, szombat, 15 óra.

A helyszín a híres debreceni Óbester Hotel lovagterme.

A jól bevált forgatókönyvön nem változtatunk:

minden szerző saját maga adja elő az alkotását,

vagy felkérheti valamelyik toronytársát vagy akár családtagját,

barátját is a mű tolmácsolására.

Itt sem hagyunk éhen halni senkit, az Óbester szakácsa örömmel áll rendelkezésünkre.

Augusztus 17-e hete már karneváli hét Debrecenben, a minden évben

nagy sikerű Virágkarneválra hivatalos csoportok a város közterein,

utcáin szórakoztatják a város lakóit és a szép számmal érkező turistákat.

Így akár a toronytalálkozót követően maradhattok is a gazdag programmal

kecsegtető hosszú hétvégére.

A szállásfoglalást már most érdemes elkezdeni, hiszen a fesztivál nagyon sokakat vonz.

Kéretik a naptárba bevésni ezt a dátumot!

A további részletekkel hamarosan jelentkezünk!

Az eddig kapott jelzések és jelentkezések alapján elindítjuk a szokásos táblázatunkat.Azoknak a nevét is beírtam, akik tervezik, de később adnak végleges választ vagy létszámot, hogy az utazásokat, akár egymással összebeszélve, meg tudjátok szervezni.

A forgatókönyvet és az előadások sorrendjét később állítjuk össze, a jelentkezések és az előadandó művek ismeretében.

A Hotel Óberster ( Debrecen, Péterfia u. 49.sz.) lovagtermében lesz hely és lehetőség a saját kötetek kipakolására, ajándékozására, árusítására, tehát aki teheti, hozzon magával nyugodtan.

Lehetőséget biztosítunk azoknak is, akik hangszeres kísérettel adják elő verseiket, dalaikat. Ilyen igényeiteket jelezzétek felénk.

A vacsora 3000,- Ft-ba kerül, ami egy pecsenyére sütött csirkecombot, egy rántott szeletet, rizs és sült burgonya vegyes köretet és hozzá savanyúságot tartalmaz. A teremben folyamatosan üzemel az italpult, ahol mindenki a saját igényeinek megfelelően fogyaszthat bármit (ezt mindenki maga fizeti).

A gyomorkényeztető szokásunkat itt sem adjuk fel: a saját készítésű sós és édes sütemények garantáltan lelkes fogyasztókra találnak.

Megkezdődött a visszaszámlálás. Már csak egy hónap, és találkozunk. A táblázatba beírtam azoknak a nevét is, akik még nem adtak végleges választ, de készülnek. Így, ha valaki felfedez a nevek között olyat, akivel már rég szeretett volna találkozni, akkor készülhet rá.

R é s z t v e v ő n e v e

 

Előadandó mű címeElőadó neve (saját

vagy felkért)

Résztvevők

száma

Vacsora

igény

/fő

Avi Ben GioraEde, a főpincérLili (Avi lánya)33
Serfőző AttilaSerfőző Attila11
Dudás SándorSasiFehér Julianna22
Csillag EndreCsillag Endre11
Kisslaki LászlóAdventi séta Dorisz nénivelRózsa Ibolya
P.Borbély Katalin11
Gősi Vali1
Thököly VajkThököly Vajk2-33
Jelena Jefimova (Léna)22
Péter Erika22
Radnó Györgymindig és sohasem…

 

Péter Ildikó22
Bereczki GizellaCirkuszBereczki Gizella22
Nagy Horváth IlonaNagy Horváth Ilona11
Vandra AttilaBosszúVandra Attila11
Ernst FerencOlvasatIllyés Péter2
Novák Noémi
Rózsa IbolyaRózsa Ibolya11
Bőr István (vendég)22
Thamássy Nagy GézaKonyári Mónika11
Konyári MónikaKonyári Mónika11
Vaskó Ági
Zvolenszkiné Juci
Kőmüves Klára
dr. Vitéz Ferenc
Petrusák János
Siska Péter
Balku László (vendég)1
Bánfai Zsolt

 

 

 

925látogató,190mai

Szerző Bereczki Gizella - Libra 86 írás
Bereczki Gizella a nevem, Debrecen a legkedvesebb tartózkodási helyem. "Mindenevő" vagyok, ha irodalomról van szó. Magam is szivesen írogatok, főként hangulatok ihletnek meg. Hiszek Gárdonyi Géza szavaiban: "Minden műnek akkora az értéke, amekkora rezgést kelthet a szívekben."

26 Komment

  1. Kedves Toronytársaim! Hamarosan felteszem a szokásos táblázatunkat, amelyben kérlek jelezzétek, ki milyen alkotását szeretné előadni, és hány fővel tiszteli meg az estünket. Már többen jeleztétek priviben, hogy jöttök, sőt már a szállásfoglalások is folyamatosan zajlanak. Ha elakadtok, hívjatok vagy írjatok, segítek, ill. ahogy látjátok Attila is feltett szállás lehetőségeket.

  2. Kedveskéim! Azért is raktuk fel időben a hírt, hogy legyen ideje annak, aki velünk akar egy jó hangulatú, szép délutánt, estét eltölteni, úgy alakítani a nyarát, hogy ez is beleférjen. Ráadásul Debrecenben ilyenkor tényleg annyi program és látványosság van, hogy már csak ezért is megéri eljönni. Természetesen igyekszem a legtöbb infót megadni, de a szállás ügyben a panziók, vendégházak, magánszállásokra rákeresve a neten mindenképpen kezdjetek el kereskedni, ill. javaslom, hogy a debreceni toronytagokkal is vegyétek fel a kapcsolatot, mert lehet ők ismernek olyan magánszállásokat, kollégiumokat, ahol jó árban lehet szobát bérelni.

  3. Nagyon szeretnék találkozni veletek… Nem tudom, hogyan alakul addig a férjem egészségi állapota. Jelenleg egy veseeltávolítás utáni lábadozást követően kirepedt a lépe, és újabb, életmentő műtétje volt… 🙁 Végre újra itthon lábadozik. Rám egy júliusi MRI mondja majd ki az ítéletet – mit lehet tenni a jobb lábamban elszakadt térd- és izomszalagokkal, csípőízületi fájdalmakkal. Lélekben mindenképpen Veletek!

  4. Végre látni hogy azért megujultak a dolgok. Szóval augusztus és nem szeptember. Akkor neki kezdek a készülődésnek. Nem fog könnyen menni de igyekezni fogok. Reményeim szerint nem fog akadályozni a cukorbajom sem, hogy ismét ottlegyek. Ami a szállásigényt illeti. Kihez kell fordulni ezügyben? Gizike ezt is te intézed majd? Kéretik erről is egy tájékoztató és ha az Oberterben lesz az esemény akkor mit kostál majd a vacsora? Esetleg itt is akad elfogadható áron szoba

Hagyj üzenetet