Fitó Ica : Legyek, ura(k)

RÖNTGEN

Jó indítás itt a csúfnevekkel, az ellenséggel harcolni csak okosan… Könnyed hangon elmesélt kálvária, humoreszk igazi ízes stílusban, még a csattanó sem hiányzik.éhány kis hibára azért felhívnám a figyelmet, pirossal jelzem, kékkel pedig a javaslatom. 

„Ez olyan lesz, mintha a Duna-parti telken nyaralnánk. (pontot csak a mondat végére teszünk, ami a gondolatjel utáni magyarázat után van) (amit már eladtunk) ─ mondogattam Zuramnak. (itt a pont helye, és egy újabb gondolatjelé, mert folytatjuk a mondandónkat) „Meglásd, minden nap nyaralunk!”

jó ez, (vessző) na!

Hol is kezdjem… mMegyek a Százforintos Boltba, ott kérek tanácsot.

szexcsapdámat egy szó

Az első kisebb kiszerelésben, (2x15g), (a vessző ide kell) a második napi vásárlás pedig 100g.

arról már igenis Tte tehetsz! (a személyes névmásokat tárgyalásban kisbetűvel írjuk, legfeljebb levélben naggyal)

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gifPápay Aranka

 

———————————————————————————————————–

 

A történet kerek egész. Gondosan megírt, humoros, könnyed stílusú történet. A legyekkel folytatott háborún túl ízelítőt kapunk korunk „vívmányairól”, melyek többnyire csak a gyártóiknak „érik meg”, s az ember természethez való viszonyáról (kint akarok főzni, tűnjenek a legyek J ) A csattanó is jó a végén. Egy helyen éreztem csak azt, hogy ez ide nem illik:

 

„Ezzel a gondolatsorral aztán ki is adtam a dühömet, és bár nem bíztam benne, felkentem, ahova csak tudtam a szexmicsodát.

De hogy stílszerű legyek,  b…tak rá a legyek! (én ide nem használnám a „b….tak rá”, valahogy nem illik bele a választékos szövegbe, amivel eddig írtál. Helyette lehetne pl. Nem izgultak rá a legyek vagy nem izgatta fel a legyek fantáziáját, stb. ).

 

Amt még észrevettem az Aranka javaslatain túl:

 

„Jó, jó, vannak állatok a szomszédban, nincs is ezzel semmi baj”

 

Bereczki Gizella

 

 

 

 

 

Legutóbbi módosítás: 2019.09.10. @ 15:05 :: Fitó Ica
Szerző Fitó Ica 190 Írás
Vidéki kisvárosban élek. Aktív éveimben pedagógusként, ma már nyugdíjban. Írogatok ezt-azt, s szívesen olvasom mások írásait. http://csendhangok.blogspot.com/search/label/Bemutatkozom