Boér Péter Pál : Kiindulópont

A pirosló virág talán a tóból táplálkozik, s mert fordított alapállású, a fehéres kúp lehet a törzse, és egyben levél nélküli ágboga. Mindent elborít a sokszínű sziromtenger, már kezdem elveszíteni önbizalmamat, mert a nagy kúp, amit törzsnek néztem, alig látszik, egyesült a felhőkkel.

Talán viráglavinát kilövellő kráter bújt meg a havas tetején? Körben mindenütt zöldellő fák és a matt égbolt változó kéksége. Középen csendes nyugalomban visszatükröz mindent a tó. Ha nem látnám a magas hegyi tájat, csodásan összeforrt korallvirágokra gondolnék, bár a tó vize nem tengervíz benyomását kelti bennem.

Mint dobozban üldögélő, egészen pici kutya, most továbbgondolom mi lehet ez az egész.

Már látom, hogy a zöldellő fák köré kék virág bújt. Odébb a nap téglaszínűre tarkítja, vagy sarkítja a szárba szökkent, látszólag mégis a bimbóból pattant avarcsodát.

A fák körül elsárgul a láthatár, a zöld, barna, fakó és kék egyesülnek. Ez is láva, vagy a legkézenfekvőbb nagy alkotó műve? Fölemelkedem, egy lebegő függőhíd karfájába fogódzkodva indulok a csúcs felé, mert már annyi színbe tarkul minden, hogy kötelességemnek érzem feltárni, ha egy mód van rá, a csodák kiindulópontját.

Kisgyermeki arccal mosolygom meg a szivárványos szép kielemzésére tett racionális kísérletet, és indulok a nem talajból táplálkozó mindenség gyökereinek irányába.

 

Legutóbbi módosítás: 2016.02.18. @ 17:21 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/