Boér Péter Pál : Életcsend

 

A kandalló előtti kosarat sárból mentette ki gazdája. Most lakozottan heverészik a langyos-barna padlón. Fával rakták tele, még egy puha takaróval is lefedték.
Odébb, másik kosárból bolyhos sál nyújtózik alá, s a gránitkandalló tüze mellé még számtalan más fényadót is tettek. Szépek ezek a gyertyák, s ha lehet, lángjuk pár fokkal feljebb csavarja az otthon melegét.
Nagy bazalt lemezre támaszkodik a lángnyelvek rejteke. Kinn fagy, a szobába ódon hangulatot ont meleg.
A tűz nagyobbik felét kihúzza a kéményen a cúg, ezért sármentett kosarunk tartalma egyre fogy. Újra, meg újra töltik, s a nagy, emberszív lakta szobát eltölti a szeretet.
A sarokban egy jól nevelt kutya ásítozással fürkész vackáról, s a lángnyelvek tánca nem hagyja fekete színű hamuvá égni az éjszakák vörösen izzó szeretetparazsát.

Legutóbbi módosítás: 2016.01.21. @ 16:42 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/