Kató Marianna : Kutyás, nem kutyás

 

A kutyásnak a kutya társat jelent, lelki társat, családtagot, hűséget, büszkeséget. A kutyás vezeti ebét pórázon, szembe jön a nem kutyás, orra alatt elhúzza a száját, flegmán néz, és nagy ívben kerül.

— Már elnézést! Miért kerül ki minket ennyire uram?

— Hát azért, mert a maga kutyája olyan furán nézett rám, meg amúgy sem szeretem én a kutyákat!

— Ismeri ön ezeket az állatokat?

— Nem. Sose volt közöm hozzájuk és remélem nem is lesz! Utálom mindet!

— De, hogy utálhat valamit, ha nem is ismeri? Na, jöjjön csak és üljünk le egy percre.

A közeli padhoz indultak, a nem kutyás férfi még mindig vonakodott, de mégis a kutyással tartott. Leültek, a kutya is. A gazdája levette a pórázt róla és hagyta, hogy társa és a kutyákat utáló férfi ismerkedjenek.

— Na-na! Vigye innen gyorsan! Jaj! Megszagolt, mindjárt megharap, és miért emeli a lábát? Jaj!

— Nyugalom, uram! Csak barátkozni szeretne és kezet akar fogni.

— Kezet fogni? Egy kutya? De hát nincs ezeknek ennyi eszük!

Alighogy ezt kimondta a nem kutyás férfi, valaki hirtelen ott termett és felkapta a padra lerakott táskáját, majd szélsebesen elfutott.

— Segítség, segítség, tolvaj! Fogják meg!

De bizony a tolvaj már messze járt és ember utol nem érhette volna. Ám erre a kutya egyszer csak felugrott és nagyon gyorsan utána szaladt, a hátára ugrott és leteperte. Nem is engedte el addig, míg a gazdája oda nem ért. A nem kutyás ember nem győzött hálálkodni.

— Köszönöm, köszönöm! Nem is tudom mi lett volna, ha ellopja! Minden pénzem benne van… annyira szégyellem magam…hát melyik ember tette volna ezt meg értem? Gyere ide, te hős!

Mondja a kutyának és megsimogatja.

— Amiért ilyen ügyes kutya vagy kapsz valami finomat! Na, jöjjenek csak velem!

És elindultak a közeli állateledel bolt felé. Az eset után eltelt egy hónap és a kutyás ember szokás szerint sétálni vitte barátját, amikor szembe jött vele egy másik kutyás. És ki volt az? Ugye már mindenki tudja?

Legutóbbi módosítás: 2019.05.29. @ 13:21 :: Kató Marianna
Szerző Kató Marianna 51 Írás
Az írás nagyon fontos szerepet tölt be az életemben,hiszen ezáltal sok mindent el tudok mondani az olvasóimnak.Ezen kívül aktívan foglalkozom állatvédelemmel,állatmentéssel,környezetvédelemmel és nevelem 2013 Januárjában született gyermekünket.