Boér Péter Pál : A kis nevesincs

 

 

 

 

Mint elderesedett hajú öregember felett, úgy járt el az idő a laikusnak azonosíthatatlan lila kalászú növény felett. Magháza búzáéhoz hasonlít, nem volt kalászos, csak látszólagos a rokonság. Nem a száraz szalmán nyugvó gabonafej, csak haszontalan mása.

Bár szemet gyönyörködtetően színpompás, a szára sem hal el jövő terméséért, az utódokért. Zöldell, dús levelekkel ékesen, sorsa a hulló falevélé. Haszontalannak tűnő élete nem gabonaegységben mérendő. Senkinek sem veszi el az éhét, de a beton egyengette “szépített” panelközeg egyhangú kopárságát legyőzve, szomorúságba dőléstől menti önnön látványa azokat, akik azt hiszik, hogy észre sem veszik.

Csak mikor megkopaszodtak a fák, és sajátosan lila ősz fejéről bóbitaszerű, szétfonnyadt magházzal enyészik el, jut a korábban mellette járkálók tudatáig, hogy valami hiányzik innen, amitől jobb volt a kedvük.

Amint a számtalan faggyal harcoló eb vonyítása eluralja a szétfehéredett tájat, emlékekből is törlődni tűnik. A kis nevesincs szétfagyott virág hiánya beletapos az őt korábban figyelmen kívül hagyókba. Nem tudják, nem is emlékeznek pontosan, milyen volt, de ő, mint őszi vetés a hó alatt várja, hogy ismét megmutathassa magát mindazoknak, akik azt gondolják, hogy észre sem vették.

 

 

 

Legutóbbi módosítás: 2012.09.01. @ 16:38 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/