Szakorvosnál

*

 

 

Két oldalt padok középen asztalka folyóiratokkal. A helyiség két végén ajtó, a nagy párnázott a rendelőbe vezet, a kisebb a toalettet rejti. Oldalt a bejárat, amely egy szárazbejáróba nyílik. Mondhatnám, levegőtlen és aránylag szűkös a váró, ha — mondjuk — influenzajárvány van. Habár kardiológián miért lenne influenzajárvány. Itt kérem, Influenzás beteg se igen lehet, mert a doktorasszony nem szereti. „Ha a kedves beteg influenzás, kérjen új időpontot. Nem fertőzzük meg kérem a kedves, veszélyeztetett betegeket”

        — Ez mind rendben is lenne — dohog egy testes asszonyság —, ha nem kellene három hónapot várni egy időpontosnak. Mert ugye… én még januárban kértem időpontot, és áprilisra kaptam. Éppen áprilisban volt az influenzajárvány, mért pont én ne kaptam volna el.

        — De hát most július van! Megdögölhet itt a beteg, tudják ezek, hogy kell szépen eltenni az embert láb alól, és azután ráfogják, hogy elhanyagolta, nem fordult orvoshoz. Aki nyugdíjas azt hátrább tolják, az ráér. A dolgozókorúaknak van elsőbbsége. Mért nem csinálnak üzemi rendelőket is, mint volt régen.

        — Mit nem mondd maga, hát az ma kommunista csökevény. Magának hányas a száma?

        — A nyavalya bele, hát nem néztem én! De, hogy mondja, megnézem már… na, hova is tettem? Itt van, ni! A hatos.

        — Frászt, fordítsa meg azt a hülye papírt. Látja! A száránál van a pont, kilencedik, mert én vagyok a hatodik. Mért nem nézi meg jobban, beszél össze vissza.

        — Itt van már a főorvos asszony?

        — Még csak a tökösnővér van bent — mondja egy ötvenes úr.

        Abba a pillanatban nyílik az ajtó, és a doktornő jelenik meg. Kedvesen mosolyog.

        — Nem tökösnővér, hanem János! Jöhet az első beteg — és mosolyog tovább.

 

 

 

27látogató,1mai

Szerző Győri Irén 180 írás
2002. óta élek Battonyán. Az írás és olvasás nekem olyan mint a levegő, hiányában megfulladok! Szeretem a tornyot, és benneteket. Ez a világ legjobb menedéke!

10 Komment

  1. ..Isten bizony nem tőlem származik az ötlet… :))
    (Pedig származhatna..én is hasonló cipőben járok….kardiológia…időpont csak 1-2 hónappal későbbre….akkor viszont, ha elsőnek, ha ötvenediknek érkezem, én vagyok mindig az utolsó ..már a recepción is, a doktornőnek is jeleztem finoman..jót mosolyogtak..Azután rájöttem az okra..azóta én mosolygok rajtuk:
    – ..mert “azt” várhatjátok, abból a kis nyögdíjból.. ..)

  2. Nevetni is kéne de nem tudok. Ez sajnos nem csak ott de szerte Európában igy van. Az egészségügy egy drága dolog. Spórolni kell rajta. És ugyan már hogy? A nyugdíjasok kipusztításával, Nem viccelek. Mire a szegény nyugdíjas bekerül a kórházba már rendelni is lehet a papot meg intézni a temetést. Még, hogy kommunista csökevény? Annó ezek az emberek befizették a járulékot. Sőt nem is nagyon voltak beteg. Azt már meg sem említem, hogy a nyugdijjárulékot is befizették és arra sem jogosultak mert egy vicc amit ma harminc ledolgozott év után kapohatnak ha még megélik. Eljönn majd nemsokára az is amikor nem az orvosra fognak várni a betegek ha nem a pirulára amit majd egy meghatározott napon be kell vennie hogy jobblétre szenderüljön. Pesszimista vagyok? És mire legyelk optimista. Jut eszembe ez is egy betegslg de a psychológiai probléma nem számít betegségnek.

Hagyj üzenetet