Boér Péter Pál : Egy sikeres ember

 

 

 

Utcai bunyós korában sosem gondolta volna, hogy ilyen karriert csinál, azt a fázist kocsmai kidobóként előlépve folytatta, majd egy őrzővédő kft.-ben fejezte be az alkalmazotti státuszt. Rövid idő után tudatosult benne, hogy igazán semmi máshoz nem ért, csak a nyers erőszak precíz és professzionista alkalmazásához. Ennek a kereskedelmi célú átvitelében elsőként egy utcasarki „stand” létrehozásával kezdett, ami egy ütött-kopott lomtalanítás után beszerzett asztalból állt. Ókábula betűkkel vastag kartonpapírra vetette: NYERS ERŐSZAK.

      Az üzlet beindult. Először és közben is néhányan az angol marhasült valamely változatának magyar formájú árusítására asszociáltak a „cégérről”, de miután megkapták a friss, első kézből származó portékát, nem reklamáltak. Kisvártatva bódéja lett, ma már egy szalonnak beillő üzlethelyisége van, ahol a nyers erőszak igen sok alfaját árusítja. A kuncsaftokkal rendkívül udvarias egészen addig a pillanatig, amíg be nem fizettek az éppen óhajtott nyers erőszak típusra. Rögtön ezután hangnemet vált, hiszen ez hozzátartozik az általa árusított termékhez. Az egyszerű nyers erőszak, pár goromba szó után elcsattanó pofonból áll. Egy komolyabb csomag, némi lökdösődést, a legdrágább pedig övön alul történő beavatkozást is magában foglal. A kereslet hatalmas, hiszen több, mint hasznos portékát árul, melyeket a valós élet különböző helyzeteiben a tisztelt kliens igen jól tud alkalmazni. Nagyon sok a visszajáró vendég, külön tanácsadó irodát is működtet a szalon mellett, ahová csak hosszas előjegyzés után lehet bejutni.

      Gondoljunk bele, hogy mennyi politikai irányzat van, vagy egy másik területen, a sport világában, futballmérkőzések előtt, alatt és után, mekkora hasznát veszi az itt megszerzett tudásnak, előképzésnek a kedves vendég. Egyrészt tisztában van azzal, hogy mire számíthat verbálisan és fizikálisan az ellenféltől, másrészt alkalmazni tudja a nyers erőszak árus által árusított portéka formáit, szükség, vagy nem szükség esetén, kiemelten ebben a két – politika, futball – kategóriában. Soha senki nem reklamált még a túl erős pofonért vagy a túl goromba hangnemért és soha senki nem jött még vissza az előképzés elégtelenségével megvádolni. Nehéz fizikai munka ez! Jól él! Az a munkája, amit csinálni szeret, és ez a fontos, hiszen  így a szívét-lelkét tudja adni a vendégnek. Szakértelme nem megkérdőjelezhető, és a napi visszajelzések alapján egyre bővülő kuncsaftkörrel, anyagilag dúsgazdaggá válva nem panaszkodhat, mint egykori utcai verekedős hőskorában. Az alkoholról leszokott, egészséges életet él, boldog ember, hasznos tagja a társadalomnak. Ő a nyers erőszak árus!

 

 

 

Legutóbbi módosítás: 2010.05.16. @ 11:38 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/