Schődl Gábor : Mese – másként 2.

Ha mindenki lefeküdt, csapjunk bele…

A RÚT KISKACSA

 

Állandóan őt zrikálták. Beszóltak neki. Ilyen ronda kis állatot még nem láttunk — mondogatták. Iszonyúan szenvedett. Mit tehetett, beletörődött.

Négy nővére és két bátyja kutyába se vette. Telt-múlt az idő, a kis csúfságból gyönyörű hattyú lett. Elindult a szépségversenyen, ahol rajt-cél győzelmet aratott. Szerződéseket kapott. Iszonyúan gazdag lett.

A testvérei átlag madarak maradtak. Most már borzasztóan nyazsgemoltak nála. Imádták! Mindenkinek elhápogták — ő a mi vérünk! Szerencséjükre nem volt egy bosszúálló lélek.

Leánytestvéreit felvette fényűző villájába, cselédlánynak, a bátyjait meg fűtőnek.

 

HÓFEHÉRKE

 

Hófehérke addig szédelgett az erdőben, mígnem rátalált a törpék társasházára. Belépve oda, rettenetes kupit talált. Mivel másodállásban takarítónő volt, azonnal nekilátott. Mire megjöttek a törpök, minden ragyogott. A Salamon töke még ipari tanuló sem lehetett volna, hozzá képest. A kicsik ki voltak bukva, még ilyet! Húsz éve nem volt ekkora rend. Még a rászáradt ételmaradék is eltűnt a tepsiből.

Okosan bólogattak, Tudor kimondta a frankót: Nekünk ez JAR…

 

HAMUPIPŐKE

 

Szegény Pipőkét sanyargatta a mostohája és két ludnya nővére. Nekik büdös volt a meló, mindent rátoltak. Egyszer azt találták ki, hogy összekevert magokat válogasson szét. Ha jól teljesít, elmehet a bálba. Tudták, ehhez a manuális guberáláshoz napok szükségesek. Pipőke így nem lesz ott a bulin. Ők ez alatt lazán rástartolhatnak a szexi királyfira. Még szerencse, hogy a kislány észnél volt. Felhívta a csomagküldőt és extra kiszállítást kérve megrendelt egy Válogatót. Ezzel aztán sitty-sutty, lerendezte a problémát. Valamivel hamarabb ért a partira, mint a rusnya trió.

A Királyfi, mikor megtudta Pipőke történetét, azonnal megtette udvari Managernek.

A három rosszindulatút meg elhajtotta a bánatos francba.

 

 

HÜVELYK MATYI.

 

Születése pillanatában is igen kicsi volt. Jelentéktelen figura, mondta róla, aki csak látta. Teltek, múltak az évek, a kis fickó egyre feljebb került a ranglétrán. Egyre erőszakosabb, kopaszabb és követelődzőbb lett. Azt akarta, ahol megjelenik, ott azonnal skandálják:

Éljen Rákosi, Éljen Rákosi!

 

 

JANCSI ÉS JULISKA.

 

Az édesapa kézen fogta Jancsit és Juliskát és bevitte őket az erdőbe. Amikor már jó mélyen jártak, a papa megszólalt:

— Mindjárt jövök, csak elugrom a CIB bankba egy rövidlejáratú hitelért. Itt várjatok meg! 

Azzal elinalt. A két gyerek elvolt egy darabig. Később bepánikoltak, majd életösztönből kifolyólag elindultak megkeresni a hazafelé vezető utat.

Persze még jobban eltévedtek. Mint a rizsából tudjuk, rátaláltak a Banya mézeskalácsból felhúzott kérójára. Eddig a mese.

Az igazság az, hogy a faternak azért kellett a hitel, mert a mézeskalács bizniszbe akart betörni.

A két gyerek pedig, a meseirodalom első ipari-kém párosa volt.

 

AZ EGÉR

 

Ő volt az Apátság egere. Állítólag szegény volt, ezért kreáltak hozzá egy mondást. Szegény, mint a templom egere. Ez persze nem volt igaz, de jól hangzott. Egerünk egyszer kószálva a rogyásig megpakolt éléskamrában, szembetalálta magát a legmodernebb, japán, digitális egérfogóval. Mivel imádta a technikai kütyüket, azonnal elhatározta, alaposan szemügyre veszi. Hogy mögé lásson, felágaskodott. A nyakát kényelmesen megtámasztotta a vékony kis fémlapon.

Nézek jobbra, ott sincs semmi. Nézek balra, ott sincs semmi. Nézek jobbra, nézek balra…

Aztán már nem nézett sehová. A zsilettpenge levágta a fejét.

Legutóbbi módosítás: 2009.07.24. @ 08:50 :: Schődl Gábor
Szerző Schődl Gábor 55 Írás
Epipapi vagyok, aki próbál humorizálni.... Skype-schodl2941 Csak szépen, sorjában hívjatok....