Pogány Gábor : Szögesdrót karrier 5. – karácsonyi álmok

Ezidáig a fiúk életével foglalkoztunk, s ígérem, még visszatérünk sorsaikra, vagy sorstalanságaikra, hiszen – véleményem szerint – nekünk is szolgáltatnak tanulsággal történeteik. Ha mással nem is, akkor azzal a szembesüléssel, ami oly sokszor elmarad a másfajta értékrendek észlelésekor. De térjünk vissza mai témánkhoz: mi volt a legszebb karácsonyi élményük alanyainknak? *

„(Tavaly) karácsony úgy kezdődött, hogy a járdáról kilapátoltam a havat. Utána jött tesóm oszt belenyomta fejemet a hóba, az egész család rajtam röhögött. De akkor már ferdén állt a szájuk, mikor egy lapát havat bedobtam az ablakon. Anyám leszidott engem és a tesómat is. Utána kimentem a kocsmába csocsózni, míg nálunk a többiek készülődtek. Én mindenkinek bonbont vettem. Este mikor visszamentem, már vártak, anyámtól telefont kaptam, tesóméktól nyakláncot.” (N.R.)

 

„…Elmentünk a családdal egy étterembe. Jókat ettünk, ittunk és nevettünk. Amikor hazamentünk, találkoztam a bűntársammal, bedobtunk egy pár karikát. Bejött nálunk, elájultunk és jókat kártyáztunk. Aztán estefelé felhívtuk a haverokat, hogy nem-e megyünk valamerre bulizni. Aztán végül kikötöttünk egy diszkóban, ahol egy ismert DJ volt a sztárvendég. Mivel az egyik kedvenceim közé tartozik, ezért nagyon jól éreztem magam. Amikor hazamentem, olyan reggel nyolc óra felé, lefeküdtem és elaludtam. Innen már nem emlékszem semmire.” (P.T.)

 

„Aznap és előtte is sokat ittam a sógorommal. A nővérem és a barátnőm pedig sütöttek-főztek. Nem nagyon tetszett nekik, hogy mi csak iszunk. De aztán ők is elkezdtek inni, de a barátnőmnek nem engedtem meg, hogy igyon, mert terhes volt. Nyolc hónapos volt. Amit nővéremtől kaptam karácsonyra, az egy karóra volt. A sógoromtól egy üveg viszki és egy ezüst pecsétgyűrű. A sógoromnak egy öltönyt vettem, a nővéremnek pedig arany fülbevalót. A barátnőmnek meg egy nyakláncot és mellé kapott egy nyelves csókot! Ami a legjobb volt, amikor a keresztfiamat megleptük a nővéremmel. Először csak meglepődött, de utána már annyira örült, hogy azt sem tudta, mit csináljon.” (R.R.)

 

„2006. karácsonyán reggel hatkor apu és bátyám megfogta kezemet-lábamat miközbe aludtam, kivittek az udvarra és beledobtak a hóba. Már kb. tíz perce kinn voltam, mert kizártak, én addig ott fagyoskodtam és utána kidobtak egy paplant. Épp akkor jött haza anyu valahonnan és elkezdett ordibálni és utána elnevette magát. Én egyből levágtam, hogy el volt játszva az egész, mikor bementünk, láttam, hogy az ágyba a takaró alatt ott volt valami nagyobb tárgy. Lehúztam a takarót és egy psz gép volt ott, de használt és rengeteg játékkal. Én és mamám visszavágtunk nekik. Amikor azt mondtam nekik, hogy a garázsba van az ajándék, beküldtem őket és mi abba a nyomban bezártuk az ajtót. Mikor bejöttek, levágtam rajtuk, hogy csalódottak, mert mindenkinek vettem egy doboz priluki cigit és egy gyufát. Utána mondtam nekik, hogy nézzenek be a fürdőszobába, mikor meglátták az ajándékot egyből nyaliztak. Utána leültünk egy csendes zene mellett és anyu kihordta a mindenféle sütiket.” (N.D.)

 

„Karácsonyom úgy kezdődött, hogy elmentünk a templomba megkeresztelni az unokaöcsémet, utána hazmentünk, buliztunk anyukámmal. Átadtam az ajándékot, egy parfőm volt. Ő is vett nekem egy jégkorcsolyát. Hugomnak vettem egy babát, öcsémnek egy cd-ét, a második öcsémnek egy pisztolyt. A többiek is átadták egymásnak az ajándékot. Velem nem foglalkoztak annyira és én meg a barátom elmentünk lopni. Feltörtük a suli büfét, hoztunk ki onnan mikrosütőt, meg nagyon sok édességet, utána hazamentem, kivettem a jégkorcsolyát és elmentem jégkorcsolyázni a tóra” (H.Á.)

 

 

 

 

Legutóbbi módosítás: 2008.12.06. @ 10:27 :: Pogány Gábor
Szerző Pogány Gábor 79 Írás
Üdvözlöm a Héttorony közösségét, és köszönetem a meghívásért! Magam firkász volnék eredetileg, de miután korábban írtam egyebet, mint újságot, így laptól távoztom után is folytatom a billentyűzet püfölését. Kérem, fogadjátok kritikával szösszeneteimet, bár megjegyzem: a bírálatokat kritikával tűröm.