Héttorony irodalmi magazin
HírekÍrásokGyereksarok Torony KommentekNaplókMédiatárKeresőTagjainkSúgó

Héttoronyonline irodalmi magazinAlapító főszerkesztő: Verő László (1954-2007)Beköszöntő

Hagyj föl minden reménnyel, ki ide belépsz - és azt gondolod, hogy e helyen minden megkötés nélküli fórumra lelsz, amit bepiszkíthatsz. Terveink szerint ide, a Héttoronyba azok nyernek bebocsátást, akik szeretnek - és tudnak - jókat írni, olvasni és véleményükkel hozzájárulnak a legjobb hagyományokat fölelevenítő irodalmi kávéház hangulatához. A net - sokak meggyőződése szerint - a "mindent lehet" platformja. Ez részben igaz, olyan helyeken, melyeket az üzemeltető e célra hozott létre. A Héttorony részben szabadabb - hisz aki kultúrált környezetre vágyik, szabadnak érezheti itt magát - részben pedig kész diktatúra leend - mivel a neten tenyésző kártevők, az első ide nem illő próbálkozásuk után, kiűzetnek azonnal, indoklás nélkül, és véglegesen. Magyarán, képzeld el kedves klubtagunk, hogy egy szerkesztőség által megszűrt, européer társaságban múlathatod a drága idődet, mindennemű atrocitás nélkül. Az írásokat Neked köszönhetjük. Aki pedig csak olvasgatni tér be hozzánk, nyugodtan teheti, mivel kínosan vigyázunk arra, hogy csak a szó jó értelmében vett minőségi dilettánsok (műkedvelők), és - reményeink szerint profi szerzők alkotásai jelenjenek meg. A szerkesztés komolyan veendő, hisz magam 1986 óta ezzel foglalkozom. Dőlj hátra a székeden, várjuk írásaidat, hozzászólásaidat, és ha jól érzed magad, vidd hírét az oldalnak. Szeretettel várunk minden jószándékú írót és olvasót!

Verő László

 

Minden uszító, a Torony szellemiségét megzavaró írás, hozzászólás szerzőjét, figyelmeztetés nélkül és végérvényesen töröljük. Ps: Írást publikálni csak saját néven tudsz, ezért úgy regisztrálj - hisz amit alkotsz, azt vállalod - ez természetes ugye?

Szerkesztőség 

 

Főszerkesztő:

Serfőző Attila

 

 

 

 

Szerkesztők:

         Vers: Nagy Horváth Ilona, Kovács Ágnes, Serfőző Attila

 

         Próza: Pápay Aranka, Nagy Horváth Ilona, Bereczki Gizella-Libra,

 

         Hírek: Pulai Éva

 

         Médiatár: Adminguru

A szerkesztőség elérhetősége:

szerkesztoseg[kukac]7torony.hu

 

 

 

 

 

Felhasználói szabályzat
A Héttorony online irodalmi magazin mint internetes portál (továbbiakban: Héttorony) használatának és a Héttoronyra való sikeres regisztráció feltétele a következő szabályok tudomásulvétele, elfogadása és betartása:Felelősségvállalás

A Felhasználó minden egyes bejegyzése (írás, komment, napló bejegyzés, fórum hozzászólás, kép, bemutatkozás, szoba vagy topicnév, a továbbiakban "bejegyzés") a saját nézőpontját tükrözi, semmilyen felelősséget nem vállalunk azok tartalmáért. Semmilyen felelősséget nem vállalunk a Héttorony használatából közvetve vagy közvetlenül eredő bármilyen jellegű kárért.

Korlátozások

Tilos minden - hatályos jogszabályba ütköző, törvényellenes cselekedetre ösztönző, - a Szerkesztőség döntéseivel vagy tagjaival burkoltan vagy nyíltan szembehelyezkedő, vagy ilyen tevékenységre bátorító, - gyűlöletkeltő, mások faji, nemi vagy vallási hovatartozását hátrányosan megkülönböztető,- egyének vagy csoportok ellen irányuló, szélsőséges nézeteket valló, személyiségi jogokat vagy mások méltóságát sértő,- másokat hitükben vagy meggyőződésükben bántó, napi politikai témával foglalkozó, provokatív vagy kirekesztő,- kereskedelmi jellegű, reklám célú, - pornográf, vulgáris, obszcén elemeket tartalmazó, nyugalmat megzavaró, - harmadik fél szerzői jogait csorbító, vagy egyéb, a Héttorony rendeltetésszerű működését megzavaró bejegyzés létrehozása és/vagy tárolása, valamint az ilyen tartalmú oldalakra mutató link elhelyezése.

Közlési feltételek

Kérjük a Felhasználókat, hogy írásai, művei legjobbját küldje!
A művek elbírálásra való beküldésével a szerző kifejezi a megjelenés engedélyezésének szándékát.
A beküldött írások csak a Szerkesztőség jóváhagyásával jelenhetnek meg a Héttoronyban, amennyiben egy alkotás eléri azt a színvonalat, mely a publikáláshoz szükséges és nem ütközik a Szabályzat korlátozásaiba. A beküldött műveket a Szerkesztők átnézik, ha szükséges lektorálják.
A beküldött anyag közlésének előfeltétele, hogy a szerző vállalja nevét és arcát, a mellékelt illusztráció pedig nem sért szerzői jogokat. Jóllehet mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető legtöbb alkotás megfeleljen a közléshez szükséges alapvető követelményeknek, nincs arra garancia hogy egy alkotás megjelenik.
A publikált művek esetén a szerzőt megilleti a megjelenés visszavonásának és a további felhasználás megtiltásának joga, ezt azonban csak alapos okból (pl. a mű hibája, a szerző nézeteinek lényeges megváltozása miatt) és kártalanítási kötelezettség felelősségének terhe mellett gyakorolhatja.
A Szerkesztőség publikálással kapcsolatos döntéseit a Felhasználó indoklás igénye nélkül elfogadja.

Jogok érvényesítése

Fenntartjuk magunknak a jogot, hogy megtagadjuk a hozzáférést a Portál szolgáltatásaihoz olyan Felhasználóktól, akik megítélésünk szerint szándékosan megsértik vagy megsérteni tervezik a felsorolt feltételeket, valamint hogy a Szerkesztőség jó hírnevének csorbítása miatt kártérítési keresetet nyújtsunk be a Felhasználóval szemben.
Előzetes figyelmeztetés és utólagos magyarázat nélkül módosítunk, vagy törlünk minden olyan bejegyzést, melyről úgy ítéljük, hogy megsértik a Szabályzat feltételeit.
Amennyiben a Felhasználó bármilyen kárt okoz a Szerkesztőségnek vagy harmadik félnek, a Felhasználó teljes mértékben köteles azt megtéríteni.

Adatkezelés

A Felhasználó regisztrációjával hozzájárul ahhoz, hogy személyes adatait a Héttorony üzemeltetői valamint a tárhelyet biztosító Szolgáltató kezelheti.
A Szerkesztőség nem gyűjt személyre szóló információkat. A Héttorony használatakor megadott személyes adatok és közösségi tartalmak a Felhasználó bejelentkezése után bármikor módosíthatóak illetve törölhetőek.

Szerzői jog

Szerzői jogi kérdésekben mindenkor a 1999. évi LXXVI. törvény előírásai a mérvadók.A Héttoronyban kizárólag a Felhasználó engedélyével közöljük valamennyi írást, ami kizárólag a Felhasználó mint szerző tulajdona.
A szerző írása beküldésével hozzájárul ahhoz, hogy a Héttoronyban írása megjelenjen, a honlap látogatói számára megtekinthetővé váljon és a későbbiekben az archívumban megőrzésre kerüljön.
A Héttoronyban közölt írások, bejegyzések, vagy azok bármely részletének elektronikus vagy nyomtatott felhasználása, utánközlése, sokszorosítása, terjesztése, átdolgozása, feldolgozása, előadása a szerző, illetve gyűjteményes műre vonatkozó esetben a Héttorony Szerkesztőségének előzetes írásbeli engedélye nélkül a fent említett törvénybe ütközik és az arra vonatkozó jogkövetkezményekkel jár.
A Szerkesztőség a Felhasználót eredeti szerzőnek tekinti, plágium esetében nem vállal felelősséget.A közzétett bejegyzésekkel kapcsolatos szerzői jogi vonatkozású kérdésekkel kérjük forduljon hozzánk a szerkesztoseg[kukac]7torony.hu e-mail címen!
Technikai jellegű kérdéseivel keressen minket a postmaster[kukac]7torony.hu e-mail címen!