Héttorony irodalmi magazin
HírekÍrásokGyereksarok Torony KommentekNaplókMédiatárKeresőTagjainkSúgó
Vandra Attila, 2018. szeptember 29., szombat, 18:11

A Haloumi házaspár tettenérése lövöldözésbe torkoll. Négy ember, köztük Maurice Ory felügyelő meghalnak a tűzharcban.
Vandra Attila, 2018. szeptember 20., csütörtök, 14:49

Mohamed és Safya Halomi Lisa és/vagy Angélique elrablására készül, de a rendőrök csalinak próbálják őket használni... Kinek sikerül?
Rácsai Róbert, 2018. szeptember 19., szerda, 19:13

Igazából már csak egy fejezet és egy zárás van hátra, hogy kerek legyen az egész... és kiegészítő anyagként a könyvben szereplő történelmi személyek rövid életrajza. Köszönöm, hogy sokan olvastatok, köszönöm a sok jó szándékú és hasznos kritikát - már menet közben sokat javítottam a könyvön.
Rácsai Róbert, 2018. szeptember 13., csütörtök, 19:17

A 60-as évek vége felé felerősödtek az ír katolikus mozgalmak Észak-Írországban, ugyanis a katolikus kisebbség az élet szinte minden területén hátrányt szenvedett a protestáns többséggel szemben. Kezdetben a békés felvonulások módszerét alkalmazták. Az ulsteri rendőrség azonban több alkalommal is brutális módon verte szét a meneteket... És jött az IRA...
Vandra Attila, 2018. szeptember 13., csütörtök, 12:43

Lisa Rouge, Julien riporter barátnője feladja a leckét a Haloumi házaspárnak. Értésükre adja, hogy olyan információ birtokába jutott, amely leránthatná a leplet Safya hamis alibijéről.
Rácsai Róbert, 2018. szeptember 9., vasárnap, 12:40

Az angolok kivonulását követően létrejött az egyezmény, amelynek értelmében Írország elnyerte ugyan a függetlenséget, ám az Ulsteri rész Észak-Írország néven az Egyesült Királyság része maradt... és ezzel elkezdődött az ír történelem egyik legszomorúbb része: a polgárháború...
Vandra Attila, 2018. szeptember 6., csütörtök, 19:23

A felügyelők rájönnek, ki hajtotta végre Ali ibn Chérif parancsát, de bizonyítékuk nincs. Wattana Abipalnak jön egy ötlete. A Haloumi házaspár tudomására kellene hozni, hogy nyomukban a rendőrség.
Rácsai Róbert, 2018. szeptember 5., szerda, 18:41

Az írek ellenállása egyre fokozódott; szervezett csapatokban támadták az angol megszállókat és a kollaboránsokat. Megszületett az a szervezett, amelynek nevétől később rettegett a világ... az IRA.
Rácsai Róbert, 2018. szeptember 1., szombat, 14:27

Michael Collins és Éamon de Valera Írország két nagy hatású és karizmatikus vezetője. Nevük fémjelzi az akkori korszakot. Nagy szerepük volt az Egyezményben Anglia és Írország között, ám vetélkedésük hozzájárult a polgárháborúhoz is...
Vandra Attila, 2018. augusztus 31., péntek, 20:45

Maurice Ory fel akarja jelenteni Saint étienne-i kollégáit sírgyalázásért, ám közben Julien forró nyomra bukkan. A két felügyelő és Julien az Abipal házaspárhoz megy... tiszta vizet önteni a pohárba
Rácsai Róbert, 2018. augusztus 30., csütörtök, 19:18

Az esküvő utáni hajnalon beteljesedik Plunkett sorsa. Később Grace, a felesége, szintén raboskodik a Kilmainham fegyházban. W.B. Yeats hihetetlenül megrázó verse feleleveníti a harcot, a - szerinte - hiábavaló küzdelmet... és tiszteleg a hősök előtt.
Vandra Attila, 2018. augusztus 25., szombat, 14:51

Maurice Ory rájön, hogy felesége sírján elhelyezett virág egy "összesküvés" eredménye. Elindul feljelenteni Legrand felügyelőt. Wattana reménykedik, hogy meggondolja magát...
Rácsai Róbert, 2018. augusztus 24., péntek, 17:21

1916. április 4-én felkelés tört ki Írországban. A fő harcok Dublinban dúltak, de máshol is voltak összecsapások az ír felkelők és a brit rendfenntartó erők között. Noha a felkelést leverték, az esemény óriási hatással bírt. Számos párhuzamot találhatunk a magyar történelemben (Aradi vértanúk, 1956, stb.) Közvetlen következmény lett az IRA megalakítása, a szabadságharc és a polgárháború.
Rácsai Róbert, 2018. augusztus 22., szerda, 10:10

Írország és az írek történelmének talán legtragikusabb epizódja a 19. század közepén kitört éhínség - milliók haltak éhen, és még többen vándoroltak ki, mindörökre otthagyva a Smaragd szigetet.
Rácsai Róbert, 2018. augusztus 20., hétfő, 22:56

Az alábbi történet Albert Chesterfield naplójából való. Albert - fiatal angol nemes - egyik déd-nagyapám barátja volt. A naplót a halála előtt elküldte neki. A történet két naplóbejegyzést tartalmaz - a kettő között 34 év telt el...
Rácsai Róbert, 2018. augusztus 20., hétfő, 21:44

Furcsa álmom volt éjjel. Furcsa és kettős. Gyönyörű és borzalmas, békés és egyben véres, felemelő és megalázó, szívet melengető és közben kezet-lábat elzsibbasztó, egyszerre mennyei és pokoli.
Rácsai Róbert, 2018. augusztus 20., hétfő, 17:00

Hétszáz éves brit elnyomás, felkelések, polgárháború és IRA. Világhírű és kevésbé ismert költők, írók, csodálatos folklór. Írország - ahol sosem jártam - de ahova húz a szívem. Erről szól ez a könyv: kb. 200 év fontosabb történelmi eseményei összeszőve a kor jeles íróinak, költőinek a munkáival, egyszerre történelmi jellegű és egyben fikció is. Bízom benne, hogy tetszeni fog.
Vandra Attila, 2018. augusztus 19., vasárnap, 14:59

Maurice Ory már sejti, hogy saint étienne-i kollégáinak a keze benne van a Maryam és Joseph nevében felesége sírjára helyezett virágcsokor elhelyezésében...
Vandra Attila, 2018. augusztus 11., szombat, 13:35

Maurice Ory felügyelő kiborul, amint meglátja "Maryam és Joseph" által tett csokrot felesége sírján, sírgyalázásnak érzi. Elég rossz idegállapotban van, szinte megveri a riportereket.
Pápay Aranka, 2018. augusztus 10., péntek, 15:41

részlet. A képen a kényszerközösség karácsonya, fehér köpenyben a négy fodrász, a fényképész hölgy mögött Karcsi, az apám.