Héttorony irodalmi magazin
HírekÍrásokGyereksarok Torony KommentekNaplókMédiatárKeresőTagjainkSúgó
Köszön(t)ő - II. Bicskei Kortárs Költészeti Találkozó és Díjátadó Gála
Pilla S.M, 2017. május 18., csütörtök, 15:50Kedves és mélyen Tisztelt Héttoronynak Családja!!!

 

Először is, engedjétek meg nekem, hogy megköszönjem Ilcsi szavait, és azt, hogy a valóságot teljességben ábrázolta nemrégen itt, egy bejegyzésében.

Másodjára erről a díjazásról én is szeretnék itt, és tényleg csak lényegében szólni.

Biztosan sokan emlékeztek, hogy tavaly volt egy bicskei kortárs költészeti találkozó, amikor is sok oldal összefogott, hogy megtegye azt, amit Ilcsi is írt: „elmondjuk”, „mondjuk el”. Már a tavalyi év is sok Héttornyos nevet hozott... úgy, mint elismertként. Tóth Zita Emese, Kisslaki László, csak két példát hoznék...

Aztán idén is felkerekedtem, és összefogásra kértem, hívtam barátaimat, akik mindannyian igyekeztek családjukból kivételes tehetségeket jelölni, sőt, idén már a jelöltek neveit is nyilvánossá tettük a közösségi oldalon, aztán megszületett a döntés, ami nem volt könnyű, de azt hiszem, hogy méltó arra minden Díj, s a Díjazott neve, hogy a minőségi kortárs közegben is megállják méltó (nem csak humbukfukk hasraütünk) helyüket.

Szeretném itt pótolni azt, hogy külön nem tettem meg, csak kommentben a Torony Híreinél, a Találkozó Programajánlója alatt, ezért:

 

Kedves Avi Ben Giora, Bíró Rudolf, Böröczki Mihály – Mityka, Ernst Ferenc és kedves Nagy Horváth Ilona és végül, de nem utolsó sorban Jagos István Róbert!

Engedjék, engedjétek meg, hogy örömmel, és hangosabban köszöntselek benneteket, úgy, mint a II. Bicskei Kortárs Költészeti Találkozó és Díjátadó Gála díjazottjai.

 

Kedves, Rudolf, te életkorodból eredendően fakadó tehetségeddel, Mityka, te, ön – aki sokunk példája – senkiéhez, és semmihez sem hasonló hangoddal, stílusoddal, kifejezéseid kortárs hangulatával és megéltjével, bölcsességével, Ferenc, te pedig, hogy a lírád nem korlátokhoz kötött (úgy, mint másé sem, akiről pár sorral előtted szóltam), csupán, valami megfoghatatlan lényeggel közölni vagy képes őket...

… és te, kedves Nagy Horváth Ilona, aki keze alatt a Héttorony nemzedéke ért, és megérett arra, hogy önmagával, és a verstannal is alázattal élőn, színes virággá bomoljon ki, és te is, Jagos István Róbert, aki szebbé, és híresebbé teszed azt, amit a múltban kezdődően mára költészetnek hívnak; és te, ön is, kedves Avi, akinek nem elég egyszerűen írni egy-egy élethelyzetről, érzésről, hanem Avisítani, fűszerezni kell, hogy az olvasó jól lakjon.

Gratulálok munkáitohoz, alázatotokhoz, és talán majd még több helyen elismert, és megismert munkásságotokhoz, melyekkel igazán izgatóvá, és érdemessé teszitek az élő irodalmat, költészetet.

Díjaitokat Zsolnai Tímea veszprémi alkotó készítette el, és úgy várnak rátok, hogy én hiszem, hogy majd erőt adnak nektek a továbbiakhoz, és akkor, amikor nehezebbnek érzitek lábatokat, kezeteket... lelketeket.

Engedjétek meg, hogy külön, és már mindannyiótokat egyszerre hívjalak meg a II. Bicskei Kortárs Költészeti Találkozóra és Díjátadó Gálára, hogy elismerhessük fent röviden, de igazan általam megírt erényeiteket.

 

Külön szeretnék köszönetet mondani a Héttorony Irodalmi Magazint képviselő Nagy Horváth Ilonának, a Győri Antológia Irodalmi és Alkotó Közösséget képviselve Gősi Valinak, a Poet.hu-t képviselve Bogdán Máriának, a Holdkatlan Szépirodalmi és Művészeti Folyóiratot képviselve Bak Ritának, a Dél-Alföldi Művészeti Kört, annak Kapocs Alapítványát képviselő Jagos István Róbertnek és Kovács Ágnesnek, akik szakmai elnökséget vállalva segített mindannyiónkat a döntés, választás meghozatalában, hogy mellém, Herczog Gyuláné Pilla (mint az ARSok Költészeti Klub művészeti vezetője) mellé álltatok, és segítségetekkel elismerhetjük korunk irodalmának, költészetének kivételes tehetségeit, képviselőit.

És köszönöm, hogy segítetek, segítettetek abban, hogy a tavaly hagyományteremtő céllal elsőként megrendezett Bicskei Találkozó erősebb, rangosabb eseménnyé érjen.

Segítségetekkel egy álmom vált valóra: hangot adni a véleménynek, kimondani azoknak, akiknek kevésszer, vagy egyáltalán nem teszik meg: méltóak vagytok abban, és ahhoz a közeghez, ahol alkotva lélegeztek. Köszönjük szépen.

 

Kedves Héttoronynak Családja!

Kedves díjazottak, ítészek, testvérek, gyermekek, és mindenki!!!

Szeretettel várlak, és látlak benneteket 2017. június 10-én 14 órától a II. Bicskei Kortárs Költészeti Találkozóra és Díjátadó Gálára (Fiatalok Háza, Bicske, Kossuth tér 19.) hogy ünnepeljünk, mert adunk, és kapnak... hogy együtt kapjunk... a költészet tiszteletében.

 

Kis kiegészítés.

Hiszem, és tudom, hogy a Költészet az Irodalom része. És a Próza is. Kicsit jó, ha amikor az egyikre hangsúly kerül, a másik is említést kapjon.

Együtt szépek. Egymás mellett. Ezért a szépirodalmi próza – díj.

Engedjétek meg, hogy megköszönjem, hogy elolvastatok, és még azt is, hogy, bár elég szerényen, de én is a Héttorony lakója lehetek.

És büszkén. Büszkén rátok.

Szeretettel:

Herczog Gyuláné Pilla, alias Pilla S.M.

(A díjak alapítója, és a Találkozó Főszervező mindenese)

 

Az esemény fb-os oldala:

 

 

 

 Olvasva: 270 alkalommal