Héttorony irodalmi magazin
HírekÍrásokGyereksarok Torony KommentekNaplókMédiatárKeresőTagjainkSúgó
MEGHÍVÓ!
H.Pulai Éva, 2017. május 5., péntek, 17:21

Meghívó a II. Bicskei Kortárs Költészeti Találkozóra és Díjátadó Gálára, 2017. június 10-én, 14 órai kezdettel

 

 

 

 

Tisztelettel várunk mindenkit a

 

 

2017. június 10-én, 14 órától kezdődő,

 

 

II. Bicskei Kortárs Költészeti Találkozóra és Díjátadó Gálára

 

 

 

(Fiatalok háza, Bicske, Kossuth tér 19.)

 

 

amikor az ARSok Költészeti Klub, a Győri Antológia Irodalmi és Művészeti Alkotó Közösség, a Dél-alföldi Művészeti Kör, a Dél-alföldi Művészeti Kapocs Alapítvány, a Poet.hu, valamint, a Héttorony Irodalmi Magazin és a Holdkatlan Szépirodalmi és Művészeti Folyóirat képviselőinek döntése alapján, az alábbi díjak kerülnek átadásra:

 

 

 

 ("Kép megjelenítés"-sel a meghívó nagyítható.)

 

 

1.    Ifjú Tehetségek–díj:

azon 18-26 év közötti szerző munkásságának elismerése, aki a Találkozó kuratóriumának megítélése alapján kiemelkedő színvonalú versekkel gazdagítja a kortárs irodalom, költészet fórumait.

 

2.    Kötött versek–díj:

azon 18 év feletti szerző munkásságának elismerése, aki a Találkozó kuratóriumának megítélése alapján kiemelkedő színvonalú kötött verstani formákat példázó, képviselő versekkel gazdagítja a kortárs irodalom, költészet fórumait.

 

3.    Szabad versek–díj:

azon 18 év feletti szerző munkásságának elismerése, aki a Találkozó kuratóriumának megítélése alapján kiemelkedő színvonalú szabad verstani formákat példázó, képviselő versekkel gazdagítja a kortárs irodalom, költészet fórumait.

 

4.    Szépirodalmi prózák– díj:

azon 18 év feletti szerző munkásságának elismerése, aki a Találkozó kuratóriumának megítélése alapján kiemelkedő színvonalú szépirodalmi prózákat, és azok fajtáit példázó, képviselő írásokkal gazdagítja a kortárs irodalom fórumait.

 

5.    A Minőségi irodalomért–díj:

azon 25 év fölötti személy munkásságának elismerése, aki a Találkozó kuratóriumának megítélése szerint kiemelkedő elhivatottsággal, alázattal, és szakmaisággal segíti a kortárs irodalmi élet képviselőit, és oldalait.

 

A jelöltek neveit május 1-e után fogjuk nyilvánosságra hozni.

 

 

Ezen díjakon túl további két, másik zsűri által megítélt díj is átadásra kerül:

 

1.    Bicske írója/költője 2017–díj:

a bicskei Petőfi Sándor Művelődési Központ, a Nagy Károly Városi Könyvtár valamint a Program Főbb Támogatói által megítélt díja Bicske egy író/költő lakosának munkásságának elismeréseként. 

 

A jelöltek neveit május.1-je után fogjuk nyilvánosságra hozni.

 

2.    Az Év ARS-a–díj (2017.):

az ARSok Költészeti Klub művészeti vezetőjének, Herczog Gyuláné, és a Klub helyettesének, Sz. Pál-Kutas Orsolyának döntéseként a Klub azon egy tagjának, aki a klub működését, szabályait, és elveit mindennapi szinten, és állandó, folyamatos aktivitással támogatja és képviseli. (A Klub 2012-ben kezdte meg működését a Facebookon. Költészeti műhelyként várja a tehetséges szerzőket, hogy megismertesse az irodalom, a költészet írott szabályait az arra nyitott tagjai számára.)

 

Az elismerést kapó alkotót már kiválasztotta a zsűri.. Az Év ARS-a díjat kapja: Kránitz Laura.

 

 

A díjazásról:

 

A díjakat az II. Bicskei Kortárs Költészeti Találkozó szavazási céllal megalakult kuratóriumának tagjai (kivéve a „Bicske írója/költője, valamint az „Év ARS-a díjakat) választják meg.

 

Tagjai:

 

- Gősi Vali költő, a Győri Antológia Közösség szerzője, tagja, antológiáinak szerkesztője, a Verslista volt adminisztrátora, valamint több kortárs irodalmi oldal szerzője.

- Jagos István Róbert költő, író, a Poet.hu kulturális programszervezője, valamint antológiáinak szerkesztője, lektora; a Dél-alföldi Művészeti Kör vezetője, antológiáinak szerkesztője, lektora, valamint több kortárs irodalmi oldal szerzője; a Civil-Hang Rádió szerkesztője, és műsorvezetője.

- Nagy Horváth Ilona költő, író, a Héttorony Irodalmi Magazin szerkesztője, lektora, mentora, antológiáinak szerkesztője, lektora valamint a Dél-alföldi Művészeti Kör támogatója, és több kortárs irodalmi oldal szerzője.

- Bak Rita költő, műfordító, író. A Magyar Írószövetség tagja. A Holdkatlan Szépirodalmi és Művészeti Folyóirat szerkesztője, valamint több irodalmi oldal, folyóirat állandó szerzője; a 2016-os I. Bicskei Kortárs Költészeti Találkozó díjazottja „Kötött vers” kategóriában. 

- Bogdán Mária: költő, a Poet.hu irodalmi oldal fórum moderátora, és több irodalmi csoport tagja, szerzője.

- Herczog Gyuláné (Pilla), az I. Bicskei Kortárs Költészeti Találkozó főszervezője, háziasszonya, az ARSok Költészeti Klub alapító művészeti vezetője, tulajdonosa, és antológiáinak szerkesztője, lektora, valamint a Költészet-Most Irodalmi oldal társtulajdonosa, és több kortárs irodalmi oldal szerzője.

 

Az II. Bicskei Kortárs Költészeti Találkozó kuratóriumának elnöke: Kovács Ágnes költő, író, magyar-tanár, a Dél-alföldi Művészeti Kör vezetője, antológiáinak szerkesztője, lektora, a Dél-alföldi Művészeti Kapocs Alapítvány kurátora, valamint a több kortárs irodalmi oldal szerzője. 

 

A program védnöke: Bálint Istvánné, Bicske város alpolgármestere.

 

A program főszervezője: Herczog Gyuláné (Pilla)

 

A díjakat a veszprémi Zsolnai Tímea alkotó készíti el. Köszönjük támogatását, és azt, hogy az általa készített díjak nem csak kézzel fogható, hanem szemet és szívet melengető elismerések.

 

 

 

A program:

Helyszín: Fiatalok Háza (Bicske, Kossuth Tér 19.)

Ideje: 2017. június 10. 14.00-19.00 

 

 

13.30-13.55.: Vendégvárás (gyülekező);

14.00-14.05.: Bálint Istvánné alpolgármester megnyitja a gálát.

14.05-14.15.: A bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon és Általános Iskola kórusának fellépése.

14.15-15.15.: Díjátadó-gála. az elismertek verseinek, írásainak felolvasása a Fejér-megyei Vajda János Gimnázium diákjának Jakab Károlynak előadásában. A díjakat átadja: Kovács Ágnes, költő, a Dél-alföldi Művészeti Kapocs Alapítvány kurátora);

15.15-15.30.: Szünet;

15.30-16.00.: Záróelőadás, a bicskei Prelúdium Zeneiskola tanárainak és növendékeinek koncertje.

16.05-16.45.: az ARSok Költészeti Klub bemutatkozó verses-délutánja, a tagok verseinek felolvasásával. (A Klubot bemutatja a csoport művészeti vezetője, Pilla)

16.45-17.00.: Szünet

17.00-17.40.: Kettős interjú Müller Nikolett bicskei íróval, és Hitka Péter bicskei költővel.

17.40-19.00.: Kötetlen beszélgetés, és versfelolvasások...    

 

 

A programon való részvétel ingyenes.

 

Tartsanak velünk ezen a költészetet, az irodalmat népszerűsíteni kívánó rendezvényen!

 

Herczog Gyuláné (Pilla)

 

 

További információ:

Email.: herczog.gyulane@freemail.hu

Telefon.: 0630-964-6929 (Hétköznaponként 9-14-óráig)

 

 

 

 

 

 Olvasva: 1032 alkalommal