Héttorony irodalmi magazin
HírekÍrásokGyereksarok Torony KommentekNaplókMédiatárKeresőTagjainkSúgó
Baszd meg, Jagi! Jól átvágtad a népséget.Azokat, akik hittek benned s követtek téged.Azt mondtad, a költő nem azonos azzal amit ír, hát ne vegyék készpénznek szavaid.Pedig vehettük volna mind. Akkor. Amikormég a hús-vér ember SOS jelzései keringtekaz éterben körbe-körbe, dekódolatlanul.Akkor talán másként történik az a péntek is...ma nem te lennél az aktuális múzsa,nem te forognál a világ körül, s nem lenne űrbennünk. Kik így-úgy ismertünk, szerettüka költőt, az embert. A vagányt és az elesettet.Baszd meg, Jagi! Te elhallgattál. Mégsem lett csend.
Isten Veled Barátom... Legyen könnyű Neked.
Szeretettel küldöm, hallgassátok! https://www.facebook.com/orsjanos.porkolab/videos/10203102603958278/
Elérhetetlen, mint a Mount Everest,Éppen úgy szorít, mint ahogy elereszt,Olyan messze, mint a nyugati határok,És olyan mélyen, mint a Marianna árok.Olyan szép, mint egy díszes páva,És olyan vagy nekem, mint másoknak a pápa,Olyan tüzes, mint a frissen folyó láva,Ingatag és veszélyes, mint a keskeny káva.Szétporlik a szívem, mint a száraz levelek,Úgy, mint egy sebzett harcos csatatéren heverek,Olyan ez, mint mikor kipusztult a mamut,Vagy mint hogy tengerbe borítsuk a hamut.Úgy, mint egy tengerész szárazföldet látok,Olyan, mint egy délibáb, de csak ősrégi átok,Zöldell és csábít, mint egy csodás liget,Mégis pont olyan, mint egy lakatlan sziget.Vagy mint egy halász, aki halat sose fogott,Vagy mint egy logopédus, aki csak dadogott,A bánatból úgy, mint a reményből elég,És mint egy hullócsillag a sztratoszban elég.Az életem olyan, mint egy kincskereső térkép,Bőszen csorog bennem, mint a B pozitív vérkép,Végképp feladva, mint a fehér zászló,Ez legyen olyan, mint egy mese végi zárszó.Inkább legyek aki, mint hogy mássá váljak,Inkább legyek hangos, mint hogy csak némán álljak,Inkább legyek süket, mint hogy igaz ne lehessek,És inkább ne lássak, mint hogy szívből ne szeressek.
Olyan jó lenne, ha mindenki egyszer és mindenkorra megjegyezné, hogy megszólítás előtt vesszőt teszünk. Pl. Köszönöm a dicséretet, kedves Manókám! :)